KAVARIĆ: Zakasnili smo sa pooštravanjem mjera - Volim Podgoricu

KAVARIĆ: Zakasnili smo sa pooštravanjem mjera

Kako je za Boje jutra kazao direktor Kovid centra u Tuzima, dr Nebojša Kavarić, otvaranje još jednog Kovid centra nije uslovljeno alarmatnom situacijom u ovoj opštini, već su, ističe, željeli da djeluju preventivno.

U zdravstvenom objektu Tuzi, koji posluje u okviru Doma zdravlja Podgorica, otvoren je Kovid centar.

Kako je za Boje jutra kazao direktor ove zdravstvene ustanove, dr Nebojša Kavarić, otvaranje još jednog Kovid centra nije uslovljeno alarmatnom situacijom u ovoj opštini, već su, ističe, željeli da djeluju preventivno.

“Najbliži Kovid centar, gdje su se upućivali građani Tuzi, bio je na Zlatici, da bi izašli u susret građanima, unaprijed smo razmišljali, što znači da situacija nije alarmantna u Tuzima. Prosto, nakon otvaranja, samo tokom jučerašnjeg dana, bilo je više desetina poziva, preko 20 pregleda, isto toliko i testiranja, nažalost sedam je pozitivno”, kazao je Kavarić.

Kavarić ističe da je cjelokupni zdravstveni sistem opterećen ali da fukncioniše, a za potencijalno pooštravanje mjera smo, objašnjava, zakasnili.

“Mi se kao institucija zalažemo za uvođenje mjera sa početka epidemije, da se vrati martovski scenario. Smatramo da se ovdje sa mjerama uveliko kasni. Da se “poslušao” Dom zdravlja, danas bi bio 14. dan, i sigurno bi imali nešto povoljniju situaciju. Čujem da se od subote najavljuju strože mjere, ali se bojim da se sa tim mjerama kasni”, rekao je Kavarić.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com