“Simović iz nužde postao ponovo Nikšićanin i izgubio vezu sa vremenom”

Počev od 15. oktobra tekuće godine, broj stanovnika Nikšića se “povećao” dolaskom poljoprivrednog i zdravstvenog eksperta, g-dina Simovića na čelo Opštine, saopštili su iz OO SNP Nikšić.

Kako su kazali, ovaj iznenadni “priliv” ne može promijeniti sliku o višedecenijskoj vladavini DPS-a i njegovih satelita, kada je ovaj grad napustilo na hiljade ljudi izgubivši nadu da u njemu mogu naći uslove za rad, stvaranje porodice i pristojan život.

„Da je pomenuti predsjednik Opštine, koji je iz nužde ponovo postao Nikšićanin, izgubio vezu sa vremenom, dokazuje i izjava da je Nikšić grad čelika“, navodi se u saopštenju.

Očigledno je, dodaju, da se radi o vremeplovu jer da je g-din Simović razgovarao sa nekim od radnika bivše Željezare saznao bi da “grad čelika” ima samo 350 zaposlenih, da su zarade daleko ispod prosjeka u državi, te da rade u veoma teškim uslovima gdje su česte i najteže povrede na radu.

„Menadžment Vam, gospodine Simoviću, to neće saopštiti a Vi ste davno odustali od komunikacije sa radnicima. Nikšićani poput Vas, pored Đukanovića i eks predsjednika Vujanovića, koji ste rođeni Nikšićani, u rodnom gradu ste postali “persone non grata” jer ste uspjeli da u periodu transformacije društvenog kapitala i privatizacije uništite privredni život Nikšića“, kazali su iz SNP-a i dodali:

„Vašim dolaskom započete su „krupne investicije“, započeto je farbanje vodoravne saobraćajne signalizacije, doduše na temperaturama koje ne odgovaraju tehnologiji, pa pretpostavljamo da će podloga trajati kao i Vaš mandat u Nikšiću. Napravili ste i drugi radikalni potez, uspjeli ste da otjerate sirotinju koja prodaje poljoprivredne proizvode u blizini Osnovnog suda. Naravno da tu treba pokazati snagu države a ne prema onima koji godinama eksploatišu i zloupotrebljavaju resurse Nikšića. Zato Vam iz SNP-a poručujemo “krečenje” po gradu neće izmijeniti suštinu Vaše vladavine, jer Nikšićani pamte duže nego što Vi pretpostavljate.“

loading...
Tagovi

Slične Objave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Back to top button
Close
Close