ZAPOSLENI U URGENTNOM DISKRIMINISANI: Rade najteži posao u zdravstvu, a kada se dijele nagrade niko ih NE POZNAJE - Volim Podgoricu

ZAPOSLENI U URGENTNOM DISKRIMINISANI: Rade najteži posao u zdravstvu, a kada se dijele nagrade niko ih NE POZNAJE

Menadžment Kliničkog centra Crne Gore već dvije sedmice nije odgovorio na peticiju zaposlenih u Urgentnom centru KCCG, njih 65, kojom traže da se i njima, kao i svima u crnogorskom zdravstvenom sistemu koji rade sa Covid 19 pacijentima isplati stimulacija od 15, odnosno 30 odsto na platu.

Kako saznaje Portal Volim Podgoricu VOP, zaposleni u Urgentnom su ogorčeni su odnosom odlazeće Vlade i menadžemnta KCCG prema njiima, jer upravo kroz Urgentni centar porolazi veliki broj  zaraženih, ili sumnjivih pacijenata, rade se testiranja na Covid 19 i, smatraju oni, izloženi su i više od zaposlenih u drugim sektorima.

U peticiji u koju je VOP imao uvid, a koja je dostavljena načelniku Urgentnog centra KCCG dr Nerminu Abdiću, koji je i šef odlazećeg Kriznog medicinskog štaba, kao i direktorici KCCG Danijeli Đurović Raonić, piše da su za zaposleni svjesnu sovje uloge u zdravstvenom sistemu u vanrednoj situaciji i da ne žele da budu diskriminisani.

“U Urgentnom centru se vrši veliki broj pregleda, do 200 u toku 24 sata, i između 70 i 100 testiranja”, podsjećaju zaposleni u Urgentnom centru.

Zaposleni u Urgentnom centru traže da se i njima, kao i ostalima, isplati stimulacija za mjesece april, maj, jun, jul i avgust od po 15% iznosa plata, i 30% za oktobar i novembar, kao što je slučaj sa svim ljekarima i medicinskim osobljem koji su radili sa covid 19 pozitivnim pacijentima.

“Kada radite posao koji mi radimo, a onda se dogodi da izostane bilo kakvo priznanje, osjetite se veoma poniženo. Nije novac primaran, već prosto nevjerovatna činjenica da niko iz Vlade i menadžmenta KCCG nije kazao – pa ovi ljude su na prvoj liniji fronta, rade savjesno lavovski posao, treba im odati priznanje. To nas boli. Što se tiče nas, mi ćemo nastaviti da radimo, niti jedan pacijent neće biti oštećen, ali želimo da ukažemo na nepravdu prema nama”, kažu sagovornici VOP-a.

Podsjetimo, Vlada Crne Gore donijela je početkom okotbra odluku da se stimulans od 30 odsto na septembarsku zaradu isplati zaposlenima u domovima zdravlja, Kliničkom centru (KC), opštim bolnicama u Nikšiću, Beranama, Baru, Pljevljima i Bijelom polju, Specijalnoj bolnici „dr Jovan Bulajić” u Brezoviku, Zavodu za hitnu medicinsku pomoć, kao i dijelu radnika Instituta za javno zdravlje (IJZ)…

Urgentni centar KCCG nije bio na spisku, a iz Vlade nisu odgovorili na pitanja VOP-a zbog čega.

V.R.

PROČITAJTE I OVO:

VOP TV SA TREĆOM SMJENOM URGENTNOG CENTRA: Ovi ljudi spasavaju živote (VIDEO)

VLADA CG: Zaposlenima u zdravstvu koji rade sa kovid pacijentima, 30 odsto stimulansa na platu

DR ABDIĆ: Urgentni centar je preopterećen, svi moramo biti odgovorni

 

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com