Bajčetić: Abazović, stvarni premijer, potvrdio stavove Medojevića da neće biti otvaranja dosijea UDBE ni demontaže Đukanovicevog režima - Volim Podgoricu

Bajčetić: Abazović, stvarni premijer, potvrdio stavove Medojevića da neće biti otvaranja dosijea UDBE ni demontaže Đukanovicevog režima

Pokret za promjene je saopštio da je lider URA-e Dritan Abazović, za koga kažu da je stvarni premijer Crne Gore, sinoć javno kazao da ova Vlada neće otvarati tajne dosijee UDBE.

“Sa ovim stavom stvarnog premijera postalo je svima jasno da su stavovi predsjednika PzP-a o karakteru i prirodi ove Vlade bili apsolutno tačni. Đukanovićev komunističko-mafijaški režim nekontrolisano vlada zemljom, upravo preko tajnih dosijea i UDBE koja nikada nije transformisana i depolitizovana, a u međuvremenu je postala i ključni logistički mehanizam za šverc cigareta i narkotika. Bez otvaranja dosijea je nemoguće sprovesti efikasnu lustraciju niti stvoriti neophodne uslove za demokratizaciju zemlje i vladavinu prava”, kazao je portparol PzP-a Nikola Bajčetić.

On kaže da je sada sasvim jasno da je prljava kampanja protiv Nebojše Medojevića pokrenuta od strane UDBE i neformalnih centara koji su formirali ovu Vladu.

“Građanima Crne Gore treba da bude jasno da je upravo UDBA formirala ovu Vladu i da je prioritet broj jedan bio spriječiti po svaku cijenu da Medojević sprovede radikalne reforme za koje se zalaže decenijama. UDBA ja sama izabrala svog “mandatara” i svog koordinatora koji će ih “kontrolisati” , ističe Bajčetić.

Ova Vlada je, dodaje on, vlada kontinuiteta koja ima zadatak da razbije DF i sačuva kapital prve i druge porodice.

“Svakim danom ove ocjene Medojevića će biti jasnije sve većem broju prevarenih građana koji su očekivali demontažu UDBE, zabranu DPS i hapšenja lopova koji su opljačkali ovaj narod i državu”, zaključuje Bajčetić.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com