MARKOVIĆ: Ostvarili smo impresivne ekonomske rezultate, žao mi je što to građani nisu prepoznali na izborima - Volim Podgoricu

MARKOVIĆ: Ostvarili smo impresivne ekonomske rezultate, žao mi je što to građani nisu prepoznali na izborima

Ako bi u jednoj riječi trebao opisati četvorogodišnji mandat 41. vlade, odlazeći premijer Duško Marković kaže da bi ta riječ bila ponos, a najponosniji je, kako je kazao, na ekonomske rezultate.

“Mandat su obilježili oporavak ekonomije i ulazak u NATO, ali i ataci na Crnu Goru”, kazao je Marković gostujući u Jutarnjem programu TVCG.

Na pitanje na šta je ponosan, Marković ističe da je najviše ponosan na ekonomske rezultate Vlade.

“Ostvarili smo impresivan ekonomski rast. Na to sam najponosniji i žao mi je što to građani nisu vrednovali na izborima”, kaže Marković.
Kako je dodao, sve što se Vlada zadužila u ovom mandatu uložila je u razvoj, u škole, vrtiće…

“U ovom mandatu smo vratili dvije milijardi duga. I omogućili smo redovne isplate plata, penzija, socijalnih davanja… Autoput Bar-Boljare je ulaganje u razvoj”, kazao je Marković.

Vlada je, dodaje, ostvarila impresivan ekonomski rast koji je bio jedan od najvećih u Evropi.

“Iz tog rasta smo usmjerili našu ekonomsku politiku prema sjevernom regionu”, naveo je Marković.

Kada je 2016. dobio mandat, Marković je zatekao 170.000 zaposlenih u Crnoj Gori.

“2019. je taj broj bio 203.000. Povećali smo penzije, plate u zdravstvu i obrazovanju… Uradili smo sve što smo mogli da popravimo položaj i standard naših građana”, naveo je Marković.

Komentarišući to što su u Crnoj Gori vidljive brojne podjele, Marković navodi da to nije zbog DPS-a.

“Te promjene su postojale u našem društvu vjekovima. One imaju istorijsko utemeljenje. I danas kad bi evropski procesi trebalo da nas emancipuju, borba sa unutrašnjim podjelama je veoma duboka i prisutna. Optužbe da je za to kriva jedna politika i vlada su optužbe onih koji se lično odnose prema ljudima na vlasti. I ovih dana u predvečerje konstituisanja nove vlade imamo novi atak na Crnu Goru, baš u smislu podsticanja negativnog vjekovnog nasljeđa da je 1918. godina ustvari godina oslobođenja, a ne okupacije”, kazao je Marković.

Nije to samo postupak bahatog i neodgovornog ambasadara nego objedinjeni stav vlasti u Srbiji

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com