“Imenovanjem Miloševića i Miljanića za sekretare MUP-a Krivokapić bi prekršio sporazum” - Volim Podgoricu

“Imenovanjem Miloševića i Miljanića za sekretare MUP-a Krivokapić bi prekršio sporazum”

Ukoliko su tačni medijski navodi o imenovanjima Rada Miloševića i Zorana Miljanića za državne sekretare u Ministarstvu unutrašnjih poslova, prekršen je princip oko kojeg se premijer Zdravko Krivokapić prethodno dogovorio sa koalicijama vladajuće većine, jer se radi o funkcionerima Koalicije “Crno na bijelo”, saopšteno je danas iz Kluba poslanika koalicije Mir je naša nacija.

Taj princip, dodaju, dogovoren tokom pregovaračkog procesa, a i javno prezentovan, podrazumijevao je da ta mjesta u Vladi neće pokrivati partijski funkcioneri.

“Demokratska Crna Gora, kao partija koja je svoju kooperativnost u tokom pregovora jasno pokazala odbijanjem da se premijeru miješa u posao, kao partija koja je poštovala metodologiju mandatara ma koliko puta da se ista promijenila, očekivano, bila bi spremna da pozdravi i novu promjenu principa do koje, ovog puta, dolazi nakon formiranja Vlade. Ono što, međutim, zahtijeva, to je jednak pristup i jednak odnos prema svim činiocima vladajuće većine. Posebno napominjemo da nemamo ništa protiv navedenih lica, ali zahtijevamo i insistiramo na jednakom pristupu prema ostalim konstituentima parlamentarne većine”, pojašnjavaju u saopštenju.

Napominju da je koalicija „Mir je naša nacija“, u ovom trenutku, jedina bez svojih predstavnika u Vladi Crne Gore.

V.M.

3 komentara

  1. I am curious to find out what blog platform you have been utilizing? I’m experiencing some small security problems with my latest blog and I’d like to find something more safe. Do you have any suggestions?

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com