IVAN KONTIĆ DVA SATA SASLUŠAVAN U SUDU: Oglasio se na optužbe o skrivanju u Crnoj Gori, EVO ŠTA JE REKAO sudiji - Volim Podgoricu

IVAN KONTIĆ DVA SATA SASLUŠAVAN U SUDU: Oglasio se na optužbe o skrivanju u Crnoj Gori, EVO ŠTA JE REKAO sudiji

Ivan Kontić, koji je sumnjiči da je 24. avgusta brutalno pretukao Miljana Mandića i tako pokušao da ga ubije, juče je, dan pošto je izručen iz Crne Gore, saslušan pred sudijom za prethodni postupak Višeg suda u Novom Sadu. On bi u petak pred tužiocem trebalo da se izjasni o krivici i optužbi koja mu je stavljena na teret, a juče su se tokom dvočasovnog saslušanja odbrana i tužilaštvo izjašnjavali o pritvoru, koji mu je određen zbog opasnosti od bjekstva.

Podsjetimo, posle tuče koju su zabilježile sigurnosne kamere jednog lokala, Mandiću je konstatovana naprslina žbične kosti.

– Tužilac smatra da postoji pritvorski razlog opasnost od bjekstva, a odbrana je osporila postojanje bilo kog razloga za pritvor, jer prije svega ne postoji osnovana sumnja da je Ivan Kontić izvrsio krivično djelo pokušaj ubistva, jer je ta optužba samo mrtvo slovo na papiru bez i jednog jedinog dokaza – kaže Kontićev branilac, advokat Zora Dobričanin Nikodinović. Ona navodi i da je krivična prijava protiv njenog branjenika podnijeta u “haotičnoj atmosferi pod ogromnim pritiskom”.

– U subotu 12. septembra je napisana i podnijeta krivična prijava bez dokaza, napisan je poziv za okrivljenog da istog dana dođe na saslušanje, naređeno je policiji da ga dovede, napisan je izveštajj policije da su ga navodno tražili pa ga nisu našli, i istog dana donijeto je i rješenje o određivanju pritvora i izdata potjernica i prekršena prezumpcija nevinosti na štetu okrivljenog Kontića milion puta – kaže on i podsjeća da je Kontić sam tražio da bude izručen iz Crne Gore po skraćenom postupku “kako bi što prije došao u sud i dokazao da je u pitanju smišljen scenario”.

– Dokazaće da su organi gonjenja naseli na stručno izveden spin protiv njega od strane očigledno nekog uticajnog pojedinnca ili centra moći. Kako drugačije objasniti toliku paniku koja počinje tog 12. septembra, dvadeset dana nakon dogadjaja. Petnaest dana nakon događaja je Kontićboravio u Novom Sadu i vodio normalan život i niko ga povodom toga nije tražio, a u Crnu Goru kod roditelja je otišao u vrijeme kad nije bilo nikakvog krivičnog postupka protiv njega. Nigde nije bježao – tvrdi Zora Dobričanin Nikodinović  i dodaje:

– Apelujem na postovanje prezumpcije nevinosti koja je brutalno prema njemu mnogo puta prekršena od gotovo svih koji su se dohvatili njegovog imena u prethodna tri mjeseca.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com