MARKOVIĆ: Spajić i Krivokapić da upute izvinjenje zbog populizma i netačnih kvalifikacija - Volim Podgoricu

MARKOVIĆ: Spajić i Krivokapić da upute izvinjenje zbog populizma i netačnih kvalifikacija

Nakon što je nova Vlada donijela odluku da se zaduži još 750 miliona eura da nadoknadi manjak u državnoj kasi za iduću godinu, zamjenik predsjednika Demokratske partije socijalista (DPS) i doskorašnji premijer Duško Marković, kazao je da je ta operacija obavljena zahvaljujući povjerenju stranih kreditora i investitora u Crnu Goru kao pouzdanu ekonomsku i investicionu destinaciju, te da je to rezultat prethodne Vlade i kredibilitet stečen za četiri godine njenog mandata.

Marković je istakao kako pritom ne želi da govori “da niti je dobar primjer niti poželjan model – da se zadužujete, a da nemate program finansijske konsolidacije”.

Ocjene su, kako je kazao, bile teške i netačne – da je Crna Gora “spržena zemlja” i zemlja uništene ekonomije.
“A samo nakon nekoliko dana funkcionisanja nove Vlade, preko Twittera (gle transparentnosti), obaviješteni smo o skoro milijardu eura novog zaduživanja, i da je tim činom Crna Gora dobila ekonomsku perspektivu. Ponavljam: novoj Vladi 750 miliona dodatnog duga – jednako je ekonomska perspektiva”, naveo je Marković.
Bilo bi, smatra on, korektno da ministar finansija Milojko Spajić i Zdravko Krivokapić upute izvinjenje “za populizam, netačne i teške kvalifikacije” koje su saopštavali ovim povodom.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com