VLADA CG: Posjeta Krivokapića Briselu prilika za afirmaciju jasnog opredjeljenja na putu evropskih integracija - Volim Podgoricu

VLADA CG: Posjeta Krivokapića Briselu prilika za afirmaciju jasnog opredjeljenja na putu evropskih integracija

Vlada Crne Gore je, na danas održanoj drugoj sjednici kojom je predsjedavao predsjednik prof. dr Zdravko Krivokapić, donijela Uredbu o dopuni Uredbe o organizaciji i načinu rada državne uprave. U diskusiji je naglašeno da, imajući u vidu urgentnost u uspostavljanju sistema plaćanja i redovnog servisiranja obaveza države u 2020. godini, dopunom propisa reguliše se način upravljanja i raspolaganja sredstvima utvrđenim Zakonom o budžetu za 2020. godinu, a u skladu sa novom organizacijom državne uprave od 7. decembra 2020. Konstatovano je da će se donošenjem  Uredbe omogućiti nesmetana pravno-administrativna realizacija budžeta za 2020. godinu, odnosno redovno servisiranje tekućih obaveza, bez izmjena budžetskih prihoda i rashoda.

Utvrđena je Platforma za posjetu predsjednika Vlade Crne Gore prof. dr Zdravka Krivokapića institucijama Evropske unije i sjedištu NATO-a, Brisel, 15-16. decembra 2020. godineU tom kontekstu, ocijenjeno je da posjeta predsjednika Krivokapića Briselu predstavlja priliku za afirmaciju jasnog opredjeljenja Vlade na putu evropskih integracija Crne Gore i odlučne posvećenosti ispunjavanju obaveza iz evropske agende, kao i spremnosti za jačanje doprinosa Crne Gore NATO-u. Posjeta će biti prilika za predstavljanje prioriteta nove Vlade i koraka koji će se preduzeti u rješavanju izazova u ključnim oblastima: ekonomiji, vladavini prava, borbi protiv COVID-19. Realizacija prioriteta biće usmjerena na dobrobit svih građana i ujedno temeljena na standardima koje baštini Evropska unija.

Planirano je da predsjednik Vlade ima susrete sa: predsjednikom Evropskog savjeta Šarlom Mišelom, predsjednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen, visokim predstavnikom EU za vanjske poslove i politiku bezbjednosti Žozepom Borelom, predsjednikom Evropskog parlamenta Davidom Sasolijem, specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograd-Priština i druga regionalna pitanja na Zapadnom Balkanu Miroslavom Lajčakom, kao i sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom.

U okviru tačke dnevnog reda Predlozi za razrješenja i imenovanja usvojeni su predlozi kadrovskih promjena u resornim ministarstvima i odlučeno je da se materijali dostave u redovnoj proceduri do verifikacije zaključaka sa današnje sjednice.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com