DANILOVIĆ ZAHVALIO PREMIJERU NA “ODRŽANOJ RIJEČI”: Slagali ste nas, ali mi nismo politički trgovci!

Predsjednik Ujredinjene Crne Gore, Goran Danilović, “zahvalio” je danas premijeru Zdravku Krivokapiću na “održanoj riječi” da za direktora Kliničkog centra Crne Gore imenuje dr Vladimira Dobričanina, člana ove partije, ali je kazao i da oni “nisu politički trgovci” i da je Ujedinjena Crna Gora ponosna na svoj doprinos istorijskoj pobjedi nad razarajućom politikom DPS-a.

Ministarka zdravlja dr Jelena Borovinić Bojović odlučila je da nova direktorka Kliničkog centra Crne Gore bude ugledna ljekarka dr Ljiljana Radulović, inače ćerka poslanika DF-a Branka Radulovića.

Novi direktor Kliničkog centra dr Ljiljana Radulović, na čelu IJZ epidemiolog Igor Galić

„Izdržali smo od svog osnivanja do prije mjesec dana bez budžetskih sredstava i sačuvali ideju principijelne, dosljedne i poštene politike. Nije nas okupio interes nego ideja oko koje nema pogađanja i trgovine„, navodi se u reagovanju Danilovića.

On navodi sa su podržali ekspertsku vladu ne raspitujući se oko kadrova i vjerujući da je ključni cilj ozdravljenje države i razvlašćivanje nepotističkog DPS-a – to je bilo i očekivanje ogromnog broja ljudi.

„Pretrpjećemo i pokušaje poniženja samo da se našim greškama ne vrati stara, razarajuća vlast. Makar na dva od četiri sastanka koje sam imao sa tadašnjim mandatarom Krivokapićem, aktuelnim predsjednikom Vlade, a jednom i u prisustvu dvojice ljekara, dobio sam uvjeravanje da stučne kvalifikacije dr Vlada Dobričanina govore da je neupitno da će takav profesionalac biti direktor Kliničkog centra jer „mi, svi zajedno, nemamo boljeg“!„, kazao je Danilović.

Dr Dobričanin je naš poslanik, stalno zaposlen u KC Crne Gore, hirurg, ističe Danilović, i nije bio ni u kakvoj profesionalnoj nuždi da se gura i pošto-poto traži mjesto direktora.

„Predložila ga je naša UCG po dogovoru koji je postignut sa premijerom. Imao je podršku našeg Kluba poslanika koji je najveći u parlamentarnoj većini. Dobričanin je imao nesumnjivu podrušku i makar još jednog pobjedničkog poslaničkog kluba. Novoizabrana ministarka zdravlja Borovinić-Bojović odlučila je, međutim, drugačije, prenebregavajući dogovor političkih subjekata sa premijerom. Na to joj je ukazano i od strane našeg šefa kluba poslanika Slavena Radunovića. Ipak, uzaludno. Kao odgovorni ljudi, nismo ušli u pogubnu svađu koju je neko želio, niti smo prihvatili bilo kakve kompezacije i kombinacije – mi nismo politički trgovci„, kazao je Danilović.

UCG je ponosna na dr Dobričanina, čovjeka, profesionalca koji je radio najodgovornije poslove u KBC-u u minulim godinama, a da nije ni tražio ni dobio ni kredit ni jedan kvadrat stambenog prostora – mi nismo trgovci.

„Ponosni smo i na činjenicu da otkako je postao član UCG nije skrivao svoju opozicionost što je dokazao bezbroj puta kada nije bilo profitabilno pisati i govoriti protiv režima Mila Đukanovića. Ponosni smo i na činjenicu da ga je bivši premijer Marković, u svom posljednjem medijskom nastupu, targetirao kao nekoga ko „smeta“ i ko je „nezahvalan“ njihovoj Crnoj Gori„, naglašava Danilović i dodaje: „Ponosni smo jer nismo trgovci“.

On se zahvalio premijeru Krivokapiću i ministrici zdravlja na „održanoj riječi“.

„Nismo trgovci ali dobro pamtimo. Vama, našim prijateljima, garantujem da UCG neće pokolebati ničije laži u naumu da sačuvamo narodnu pobjedu. Strpljivi smo i ozbiljni. Vlada ima našu podršku i nećemo vraćati milo za drago ni kroz sujetu, ni iz povrijeđenosti. Politika za nas nije brlog i pazarište. Nećemo, međutim, biti ni nedostojni klimoglavci. Politika je i način življenja i način mišljenja. Uvijek ćemo imati u vidu prije svega vas koji ste decenijama sanjali i dosanjali pobjedu„, zaključio je Danilović i u nastavku objavio CV dr Vladimira Dobričanina.

V.R.

loading...
Tagovi

Slične Objave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Back to top button
Close
Close