Gleb Bedniakov, najbolji student Muzičke akademije za studijsku 2020/21. godinu - Volim Podgoricu

Gleb Bedniakov, najbolji student Muzičke akademije za studijsku 2020/21. godinu

Student Muzičke akademije Univerziteta Crne Gore, na studijskom smjeru Izvođačke umjetnostiGleb Bedniakov (9.70) jedan je od 18 nagrađenih studenata koji su postigli najveći uspjeh tokom studija za studijsku 2020/21. godinu.

“Prvenstveno bih ovom prilikom želio da se zahvalim svojim profesorima koji su dali veliki doprinos u mom dosadašnjem napredovanju, bez kojih ne bih postigao visok nivo znanja u svojoj profesiji kao ni postignuće ove, meni veoma značajne nagrade. Značajna je, upravo iz razloga što mi je ujedno i veliki podsticaj za dalji napredak, a takođe daje još veću motivaciju da se još profesionalnije bavim istraživanjem muzike i čarima uplivavanja u novi svijet”, kazao je student.

On je dodao da se muzikom bavi od svoje četvrte godine i da je oduvijek išao ka za novim saznanjima i time pokušavao da napreduje što je više moguće.

“Još od ranog perioda svog djetinjstva bio sam na takmičenjima, vrijedno se spremajući za ista, kao i za časove kod svojih profesora uz koje sam tokom čitavog dosadašnjeg školovanja kroz kritike i pohvale sve više napredovao. Takođe, volim da izučavam muziku u saradnji sa svojim kolegama i doprinesem svojom pomoći za zadati materijal, ukoliko se bolje razumem u isti, što mi dosta pomaže u učenju”, dodao je Gleb.

Njegova želja je da se ostvari kao solista. “Takođe želim da  proputujem svijet i držim koncerte u najpoznatijim salama, međutim, ponekad suočavajući se sa realnošću shvatam da je realniji slijed događaja nakon diplomiranja upisati master u toku kog bih svirao u orkestru ili bih osnovao klasični gudački kvartet ili trio i usput dijelio svoje znanje sa mladim generacijama”.

Kada je riječ o nastavku studija, kaže da će najvjerovatnije ostati na Cetinju.

“Kad me pitaju zašto sam postao violinista ili zašto sam upisao ovu Akademiju, ja kažem samo jedno: Previše volim muziku da bih živio bez nje, svakog trenutka čujem u svojoj glavi neke melodije koje mi stvaraju inspiraciju za dalji napredak. Ja uživam u tome što radim… i želim vam isto”, završava on.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com