OBJAVLJENA ODLUKA O OSNIVANJU AVIO KOMPANIJE “2MONTENEGRO”: Vlada vlasnik 100 odsto, a evo šta još piše - Volim Podgoricu

OBJAVLJENA ODLUKA O OSNIVANJU AVIO KOMPANIJE “2MONTENEGRO”: Vlada vlasnik 100 odsto, a evo šta još piše

Odluka Vlade Crne Gore o osnivanju nove avio-kompanije “2Montenegro” (Tu Montenegro – Za Crnu Goru) objavljena je danas u Službenom listu Crne Gore.

Osnivač društva je Vlada Crne Gore sa udjelom od 100 odsto, a osnovna djelatnost društva je vazdušni prevoz putnika i obuhvata prevoz putnika vazdušnim putem na redovnim linijama, sa utvrđenim redom letjenja, čarter letove, letove radi razgledanja panorame, iznajmljivanje vazduhoplovne opreme sa posadom radi prevoza putnika, prevoz putnika od strane aeroklubova radi obuke ili zabave.

Osnovni kapital Društva je 30 miliona eura i biće uplaćen u roku od jedne godine od dana registracije Društva, u jednoj ili više tranši, od čega će četiri miliona eura biti uplaćeno prilikom registracije Društva.

U odluci se navodi da se sredstva za finansiranje Društva obezbjeđuju iz prihoda ostvarenih obavljanjem djelatnosti Društva i drugih izvora u skladu sa zakonom.

Ministar kapitalnih investicija Mladen bojanić kazao je prije par dana da će nova avio kompanija biti brendirana u crvenoj boji.

V.R.

PROČITAJTE I OVO

VEĆ IMA IME: Nova CG nacionalna avio kompanija će biti U CRVENOJ BOJI, a evo kako će se zvati

Za tri godine MA je dala 8.000 BESPLATNIH KARATA, poslanicima, advokatima, prijateljima

AIR SRBIJA UVODI DODATNE LETOVE ZA CRNU GORU: Na postojećim letovima VEĆI avioni

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com