VUČEVIĆ: Volio bih da u ligu uskoro dođe neko iz CG - Volim Podgoricu

VUČEVIĆ: Volio bih da u ligu uskoro dođe neko iz CG

Crnogorski as i franšizni igrač Orlando Medžika za Mozzart Sport govorio je o predstojećoj sezoni, velikoj transformaciji “petica“ i njihovom značaju u današnjem košarkaškom poretku, protiv koga ne voli da igra, o odnosu kvaliteta američkih i evropskih igrača, Nikoli Jokiću, Luki Dončiću, Bogdanu Bogdanoviću, Deniju Avdiji, Alekseju Pokuševskom, Nikoli Mirotiću…

Pobjedom nad prošlosezonskim finalistom Majamijem Nikola Vučević otvorio je jubilarnu desetu godinu u NBA ligi.

Iako je u oktobru tek napunio 30 godina, Vučević iza sebe ima ozbiljan staž u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta i među najskusnijima u krugu momaka iz nekadašnje Jugoslavije. Kritičari ga svrstavaju u red najraznovrsnijih centara na planeti, a otkako se predstavio američkoj košarkaškoj publici prije skoro deceniju profilisao se kao dabl-dabl mašina. Prošle sezone imao je 36 partija s dvocifrenim učinkom u dvije od tri glavne statističke kategorije, što ga je dovelo na deveto mjesto u NBA ligi. Godinu dana ranije bio je treći iza Andrea Dramonda i Rudija Gobera…

Zato se postavlja logično pitanje – da li igrač s 19 poena i gotovo 11 skokova po utakmici može da izvuče nešto više?

“Uvek može bolje“, s osmijehom počinje Nikola Vučević razgovor za Mozzart Sporti nastavlja:

“Iz godine u godinu se trudim da napravim dodatni korak napred i podignem ljestvicu. Prošle sezone sam igrao odlično u plej-ofu, što mi je dalo dodatnu motivaciju da nastavim tim putem i pomognem ekipi da stignemo ponovo do doigravanja. Motivacije uvijek ima. Ušao sam u desetu NBA godinu i mogu slobodno da kažem da sam veteran po stažu. Kada gledam iz ove pozicije mnogo mi je brzo prošlo vrijeme, ali mogu da igram još dugo na najvišem nivou“.

“Osjećam se bolje nego ikad i kada pogledam na sebe kada sam imao 25 godina i sada, shvatim koliko sam napredovao, koliko sam kompletniji igrač. Iskustvo ima veliki uticaj u tome“. Kazao je Vučević.

Kada ćeš dobiti pojačanje iz Crne Gore na drugoj strani bare?

“Volio bih da se to dogodi uskoro, ali treba realno sagledati stvari. Mi smo mala zemlja, sa 600.000 stanovnika i s obzirom na veličinu imali smo dosta asova ovdje. Nije lako napraviti igrača s NBA perspektivom, ali vide se važni pomaci i to me čini optimističnim“.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com