MLADI I IMUĆNI: Spajić na računu ima 240.000 eura, u bitkoinima 150.000, Milatović 80.000 penzionog fonda

Dvojica najmlađih ministara u Vladi Zdravka Krivokapića, sudeći prema imovinskim kartonima, već su prilično imućni, a definitivno je da su na prethodnim radnim pozicijama imali veća primanja nego u Vladi.

Od ministarskih plata se sigurno neće obogatiti, ali će definitivno značajno ojačati svoje radne biografije,  obzirom da je angažman na ovako visokim državnim pozicijama u svijetu globalnih korporacija i organizacija veoma cijenjen.

Ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić ima 240.000 eura i 9.000 dolara na računu, a vlasnik je bitkoina čija je tržišna vrijednost 150.000 eura.

Spajić je ovo prijavio kao svoju imovinu prilikom stupanja na dužnost ministra finansija, a dozvolio je i uvid u svoje bankarske račune Agenciji za sprečavanje korupcije.

Izvor ASK

Njegova ministarska plata u decembru je iznosila 1.291 euro.

Njegov kolega, ministar ekonomije Jakov Milatović prijavio je prihod od šest hiljada eura za decembar i to plata i bonus za dio decembra iz EBRD-a, gdje je radio, 4.403 eura, ministarska plata od 1.151, a 380 eura je prihod od izdavanja jednog od dva stana koja ima u vlasništvu sa suprugom.

Izvor ASK

Njegova supruga u privrednom društvu zarađuje oko 900 eura, a imaju i penzioni fond vrijedan 85.000 eura.

Na tekućem računu ministar ekonomije ima 7.000 eura, a supruga 3.000 eura.

Foto ASK

Milatović ima kredit od 70.500 eura, a ASK-u nije dao dozvolu za uvid u svoje bankarske račune.

V.M.

loading...
Tagovi

Slične Objave

2 komentara

  1. Hvala bogu , da imaju pametni momci. Sve sa svojim mozgom pamecu zarafili. Nijesu kao Milo koji je bio los.student krali. Nijesu lupezi kao ovi iz Drpsa . Koji su djecu zaposlili u CN.CG.u ministarstva, ambasade itd

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Back to top button
Close
Close