Ana Brnabić primila drugu dozu vakcine - Volim Podgoricu

Ana Brnabić primila drugu dozu vakcine

Premijerka Srbije Ana Brnabić primila je drugu dozu „Fajzerove“ vakcine protiv virusa korona.

Brnabićeva je revakcinisana na Institutu za virusologiju, vakcine i serume „Torlak“, gdje je primila i  prvu dozu vakcine 24. decembra, kao prva u Srbiji, ali i kao prva premijerka u Evropi.

„Vjerujem u vakcinu i naše institucije. Pozivam građane da učine isto, jer zajedničkim snagama možemo da pobijedimo“, poručila je premijerka Srbije na svom instagram profilu.

2 komentara

  1. I još nešto – primiš vakcinu, koliko si miran? Nekoliko mjeseci? Fajzer-Bajontek ne garantuje ni to, nego tvrdi da je vakcina efikasna u 90% slučajeva. To znači da svaki deseti (ako proizvođač govori istinu) vakcinisani neće imati imuni odgovor i neće razviti zaštitu. To je 100.000 na milion ljudi. A onaj što razvije imunitet na Kovid, kako će znati kad ga gubi, jer su antitijela nesporno privremena?Znači, morali bi vrlo često da radimo test na prisustvo antitijela (da bi ponovili vakcinu) – kako kad mi nemamo uslova za to, mi i onkološka oboljenja sa velikim zakašnjenjem otkrivamo! Ali, sve da neko hoće i može to da prati, teško će uspjeti, jer se primaju dvije doze sa razmakom od 3 sedmice, i tek nakon toga se dobija zaštita. Znači, u raskoraku bi bio vremenskom, i sve se opet svodi na prirodni imunitet – može li ili ne može organizam da preživi Kovid, i to kada ga stalno iznova savlađuje… Vakcina će djelimično pomoći, ali pravog rješenja, tj. (za sada) nema…

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com