Nožem nasrnula na supruga, on nju stezao za vrat: Sud potvrdio optužnicu protiv bračnog para - Volim Podgoricu

Nožem nasrnula na supruga, on nju stezao za vrat: Sud potvrdio optužnicu protiv bračnog para

Vanpretresno vijeće bjelopoljskog Višeg suda, kojim je predsjedavao sudija Radoslav Konatar, potvrdilo je optužnicu protiv Danojle Joksimović (51) iz Berana i Mirka Radovanića (55) iz Berana. Joksimovićevoj je na teret stavljeno krivično djelo ubistvo u pokušaju, a Radovaniću krivično djelo nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici, piše Dan.

Prema optužnici, Joksimovićeva je 16. januara prošle godine oko 19 sati u porodičnoj kući, u mjestu Donja Ržanica, sposobna da shvati značaj djela i upravlja svojim postupcima, sa umišljajem pokušala da liši života Radovanića, sa kojim je živjela u vanbračnoj zajednici.

Kako je predstavljeno optužnicom, nožem, dužine sječiva 20 santimetara, udarila ga je jednom u predjelu grudnog koša, usled čega je Radovanić zadobio laku tjelesnu povredu.

Okrivljeni Radovanić je istog dana, u istom vremenu i na istom mjestu, sposoban da shvati svoje djelo i upravlja postupcima, primjenom grubog nasilja narušio tjelesni i duševni integritet svoje vanbračne supruge, sa kojom ima zajedničko dijete.

Nakon što ga je Joksimovićeva povrijedila, kad je krenula prema izlaznim vratima, povukao ju je rukom i oborio na pod. Zatim je stisnutom pesnicom i otvorenom šakom više puta udario u predjelu lica i tijela. Rukom joj je stezao vrat, usled čega je zadobila lake tjelesne povrede.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com