VRUĆ KROMPIR: Ako Vlada ne plati 4 miliona kredita brodarskih kompanija, Kinezi će “povući” 70 miliona - Volim Podgoricu

VRUĆ KROMPIR: Ako Vlada ne plati 4 miliona kredita brodarskih kompanija, Kinezi će “povući” 70 miliona

Ukoliko Vlada ne plati četiri miliona koliko iznose rate za kredite Crnogorske i Barske plovidbe, kiniska Exim banka može, po ugovoru, povući kompletan iznos kredita od 70 miliona eura.

Vlada je naime garant ovih kredita, a proteklih godina je iz budžeta servisirana njegova otplata.

Ministar kapitalnih nvesticija Mladen Bojanić kazao je večeras gostujući u emisiji Načisto  na TV Vijesti da su stigle rate za naplatu, ali i da je nakon toliko godina davanja državne pomoći, Agenicja za zaštitu konkurenicije zabranila državnu pomoć Barskoj plovidbi.

“Agencija je 10. decembra predložila da se privremeno zaustavi državna pomoć Crnogorkoj plovidbi iako oni unazad godinama znaju da se državna pomoć daje nezakonito. Imamo otvorenu sumnju da je to pod političkim uticajem”, kazao je bojanić

On je rekoa da je Vlada opredijeljena da poštuje institucije, a u ovom slučaju je nezavisna institucija zabranila pomoć.

Kako je rekao, Vlada ima novca, ali bi plaćanjem rate uprokos zabrani Agencije, dovela u pitanje Poglavlje 8.

Država je vlasnik 100 odsto u Crnogorskoj polovidbi a u Barskoj 52 odsto, dok ostatak pripada privatnim vlasnicima.

“Zamjeram prethodnoj vlasti, očigledno je djelovanje institucija odlagano dok su oni bili na vlasti. Kada su opni otišli počele su da rade institucije”, kazao je Bojanić.

Osman Nurković, bivši ministar saobraćaja i pomorstva nije se slođio sa ocjenom Bojanića da je “zatekao haos u ministarstvu”.

Nurković je rekao i da “nije gurao probleme pod tepih”.

 

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com