STIJOVIĆ NAJAVIO SMJENE U “PLANTAŽAMA”: Brzo očekujte krivične prijave protiv onih koji arče državnu imovinu (VIDEO) - Volim Podgoricu

STIJOVIĆ NAJAVIO SMJENE U “PLANTAŽAMA”: Brzo očekujte krivične prijave protiv onih koji arče državnu imovinu (VIDEO)

Ministar poljoprivrede aleksandar Stijović najavio je na današnjoj pres konferenciji smjenu odbora direktora “Plantaža” i smanjenje njihovog broja sa 13 na pet. “Neko će morati da snosi odgovornost. Ovakvo uništavanje državne imovine neće biti dozvoljeno. dok bude trajala ova vlada to neće biti dozvoljeno”, poručio je Stijović i dodao da dok je on ministar niko neće biti zaštićen. “Vrlo brzo očekujte krivične prijave”, poručio je Stijović.

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandar Stijović predstaviće danas stanja u kompaniji “Plantaže”.

„Lično sam se iznenadio da je stanje u Plantažama toliko loše“, kazao je Stojović na početku konferencije za medije. U zalihama je 20 miliona litara, naveo je Stojović. Kako je kazao Stijović, dugovanja kompanije prema bankama po osnovu kredita i kamata su oko 23.750.000 eura. „Kompanija je došla u vrlo ozbiljnu situaciju sa visokom kreditnom izloženšću prema bankama uz neuredno u servisiranje obaveza“, naveo je Stijović. “Želimo da loše odluke sasiječemo u startu, ako novi menadžment ne valja i njega ćemo da zamijenimo”, rekao je ministar. Nećemo više dozvoliti da se arči novac građana Crne Gore ni na koji način. Smatramo da Plantaže trebaju da ostanu i opstanu, jer smatramo da je to naš nacionalni brend, kazao je ministar Stijović. Potrebni su, kako kaže, radikalni rezovi, smanjenje troškova i redukovanje viškova zaposlenih.

Konferencija za medije je zakazana za 12 sati.

Premijer Zdravko Krivokapić juče je kazao da će Vlada učiniti sve što je u njenoj moći i zakonskim okvirima da Plantaže opstanu i revitalizuju ogromni potencijal koji posjeduju, a koji je trenutno ozbiljno ugrožen.

Krivokapić i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandar Stijović obišli su juče kompaniju 13. jul – Plantaže.

Krivokapić je rekao da su Plantaže rijedak potencijal i veliko blago Crne Gore.

V.R.

 
 
 

1 komentar

  1. Good blog! I really love how it is simple on my eyes and the data are well written. I’m wondering how I might be notified when a new post has been made. I’ve subscribed to your RSS feed which must do the trick! Have a nice day!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com