AFERA ABU DABI FOND Stijović: Radoje Žugić kao ministar finansija nije znao da mu je 50 miliona dolara ušlo u zemlju - Volim Podgoricu

AFERA ABU DABI FOND Stijović: Radoje Žugić kao ministar finansija nije znao da mu je 50 miliona dolara ušlo u zemlju

Biši direktor Investiciono razvojnog fonda Zoran Vukčević potpisao je ugovor o kreditu sa Abu Dabi Fondom, a na prevodu ugovora stoji potpis Radoja Žugića bivšeg ministra finansija, kazao je Aleksandar Stojović, ministar poljoprivrede gostujući u emisiji Načisto na TV Vijesti.

Kako je objasnio Stijović, sudski tumač Sanja Rašović potvrđuje da je prevod vjeran originalu, a to potvrđuje i drugi sudski tumač.

“To znači da imamo potvrdu da je prevod vjeran originalu, odnosno da je Radoje Žugić u svojstvu ministra finansija, potpisao dokument. Obzirom da je na originalu potpisan Zoran Vukčević, pitanje je da li postoji još neki orginal ugovora”, kaže Stijović.

“Državna garancija koja se spominje u nekoliko dokumenata, ne nelazi su u dokumentaciji, ona fizički ne postoji”, kazao je Stijović.

Stijović je ponovio da je za transakcije za kreditni iznos od 50 miliona dolara otvoren specijalni račun kod Prve banke, koji je bio van sistema državnih finansija a još uvije se ne zna ko je taj račun otvorio.

On je podsjetio i da je Radoje Žugić je, bio predsjednik odbora direktora Prve banke, pa morate imati u vidu širi kontekst.

Vrlo je čudno, kazao je Stijović, da Žugić sada ništa ne zna.

“Možda će reći da nije bio ni ministar finansija. Vrlo je čudno da ministar finansija ne zna da mu u zemlju uđe 50 miliona dolara”, kazao je Stijović

Žugić je podsjetimo, kazao da nije potpisao prevode ugovora i da nije potpisao nikakvu državnu garanciju.

Stijović je inače, informacije za kredit od 50 miliona dolara saopštio na konferenciji za medije prije dva dana.

STIJOVIĆ POKAZAO DOKUMENTACIJU: Milione iz Abu Dabija tajno dijelio uži kabinet, država garantovala sa 50 miliona (VIDEO)

ŽUGIĆ: Stijović iznio grube neistine, nijesam potpisao aranžman sa Abu Dabi fondom

AFERA ABU DABI FOND Radoje Žugić i Milutin Simović tajna

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com