Ko može da odbije Royal grupu?! - Volim Podgoricu

Ko može da odbije Royal grupu?!

Direktor Agencije za promociju stranih direktnih investicija Miloš Jovanović kaže da su mnogi potencijalni strani investitori zaprepašćeni saznanjem da je odbijen jedan veliki investitor kakav je Royal grupa.

“Mnogi strani i potencijalni direktni investitori u Crnoj Gori su zaprepašćeni time što smo odbili Royal grupu koja je jedna od najvećih stranih investitora na svijetu. Oni su zabrinuti kako ćemo prema njima da se ponašamo ako smo većeg investitora odbili”, rekao je za Televiziju Crne Gore Jovanović.

Profesor dr i predsjednik Asocijacije foruma menadžera Crne Gore Anđelko Lojpur kaže da postoji bojazan da zbog aktuelnog zastoja u privlačenju stranih investicija čitav proces tranzicije u Crnoj Gori bude iskompromitovan jer posljednjih pola godine stvari idu nepoželjnim tokom.

On je poručio da država dalji razvojni put mora zasnivati na značajnijem prilivu takvih investicija.

“Naravno mi se nećemo baviti uzrocima, ali razvoj zemlje kao što je Crna Gora, koja je u tranziciji i koja je po svim indikatorima prepoznata kao zemlja vučena investicijama mor svoj razvojni put zasnivati na značajnijem prilivu investicija”, naglasio je on.

Sve drugo, dodaje Lojpur,vodilo bi nazadovanju, zaostajanju po svim aspektima i problemima u u evroatlanskim integracijama.

“To je pitanje koje se sasvim drugačije mmora postaviti i napraviti neki radikalni rezovi”, zaključio je Lojpur.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com