Herceg Novi: Rasvijetljeno pet imovinskih delikata; osam lica procesuirano - Volim Podgoricu

Herceg Novi: Rasvijetljeno pet imovinskih delikata; osam lica procesuirano

 

Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Herceg Novi su preduzimajući planske aktivnosti na otkrivanju, rasvjetljavanju i dokazivanju krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta izvršenih na teritoriji Opštine Herceg Novi rasvijetlili pet delikata, i to jedno krivično djelo teška krađa, tri krivična djela krađa i krivično djelo oduzimanje vozila. Policijski službenici su državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Herceg Novom podnijeli pet krivičnih prijava protiv osam lica zbog sumnje da su počinila ova krivična djela, kazali su iz UP.

 

Naime, službenici CB Herceg Novi su, 09.06.2017. godine u saradnji sa Sektorom kriminalističke policije Podgorica, podnijeli poseban izvještaj kao dopunu krivične prijave podnesene protiv nepoznatog počinioca, protiv R.B. (19), R.V. (17), M.L. (17) i M.P. (17) iz Herceg Novog, zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo teška krađa na štetu marketa „Idea“ u Herceg Novom. R.V, M.L. i M.P. su, kako se sumnja, ovo krivično djelo izvršili na način što su po prethodnom dogovoru sa R.B, zaposlenim u marketu „Idea“, 05.06.2017. godine oko 04,00 časova izvršili obijanje vrata. Upotrebom fizičke sile i podesnih sredstava, oni su sumnja se, obili vrata, nakon čega su ušli u objekat, pronašli ključ od sefa, na mjestu na kojem im je R.B. saopštio i tom prilikom iz unutrašnjosti sefa otuđili 6.064,46 eura.

 

Sumnja se da su oni otuđeni novac podijelili i kupili četiri moticikla. Kod R.B. i M.L. su pronađeni i oduzeti motocikl marke „Peugeot“ i motocikl marke „Tomos“, za koje se osnovano sumnja su kupljeni novcem koji potiče iz ovog krivičnog djela. Kod V.R. je pronađen i oduzet novac u iznosu od 450 eura i biće vraćen predstavniku marketa „Idea“.

 

Nadalje, službenici CB Herceg Novi su podnijeli posebne izvještaje kao dopune krivičnih prijava podnesenih protiv nepoznatih počinilaca, protiv D.K. (63) iz Smedereva sa boravkom u Tivtu, D.N. iz Kotora i P.R. (42) iz Herceg Novog, zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivična djela krađa.

 

Naime, D.K. je kako se sumnja, krivično djelo krađa počinio na štetu D.S, na način što je koristeći njegovu nepažnju iz njegovog prsluka otuđio novac u iznosu od 185 eura.

 

Osumnjićeni D.N. je krivično djelo izvršio na štetu M.P. na način što je koristeći njenu nepažnju sa betonskog zida u gradskoj luci otuđio žensku torbu u kojoj su se nalazila lična dokumenta, mobilni telefon i novac u iznosu od 115 eura.

 

Takođe, krivična prijava je podnesena protiv P.R. (42) zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo krađa na način što je došao u marekt „Idea“ u Zelenici a zatim ušao u službene prostorije za zaposlene, i iz svlačionice otuđio mobilni telefon i novac u iznosu od 30 eura, na štetu E.H.

 

Pronađen je otuđeni mobilni telefon i biće vraćen vlasniku.

 

Službenici CB Herceg Novi su nadležnom državnom tužiocu podnijeli poseban izvještaj kao dopunu krivične prijave podnesen protiv nepozatog počinioca, protiv S.G. (16) iz Herceg Novog, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo oduzimanje vozila na štetu N.A.  On je, kako se sumnja, 15.05.2017. godine u naselju Zelenika, saopštio licu kod kojeg su se nalazili ključevi da ga je vlasnik poslao po vozilo, i na taj način uzeo ključeve i vozilo marke „Yugo 55“ hercegnovskih registarskih oznaka odvezao u nepoznatom pravcu.

1 komentar

  1. A powerful share, I simply given this onto a colleague who was doing slightly evaluation on this. And he actually purchased me breakfast as a result of I found it for him.. smile. So let me reword that: Thnx for the deal with! But yeah Thnkx for spending the time to debate this, I feel strongly about it and love studying more on this topic. If attainable, as you become experience, would you mind updating your blog with extra particulars? It is extremely useful for me. Massive thumb up for this weblog put up!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com