Savković bila na informativnom razgovoru zbog protesta - Volim Podgoricu

Savković bila na informativnom razgovoru zbog protesta

Član koordinacionog odbora majki korisnica naknada Željka Savković, kako saznajemo, privedena je danas u Sud za prekršaje na informativni razgovor jer je na protestu 29.juna odbila da pozove majke da ne ruše zaštitnu ogradu ispred Skupštine Crne Gore.

Ona je nakon razgovora, puštena, a pretres je odgođen za septembar.

Jedna od majki učesnica protesta Rosanda Peković za naš portal kaže da je Savković privedena zbog protesta koji je održan 29. juna, kada su majke nasrnule na ogradu ispred zgrade Parlamenta u Podgorici.

“Pozivam sve građane koji mogu da pođu tamo, jer mi ne znamo na šta su oni spremni sve. Mi smo uz nju, nije ona tada bila sama, uz nju su bile sve majke, koordinatorke su iz svakog grada. Mi smo sve zajedno i nije mi jasno zašto su samo nju pozvali. Ukoliko su nju uhapsili nju onda su uhapsili sve nas, mogu sve da nas uhapse”- poručila je Peković.

Podsjetimo, tog dana kada je održan protest crnogorski Parlament usvojio je Prijedlog zakona o izvršenju odluke Ustavnog suda od 19. aprila kojim se uređuje pravni status korisnica prava na naknadu po osnovu rođenja troje ili više djece.

 (Antena M)

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com