Vujanović osudio ubistvo Ivanovića - Volim Podgoricu

Vujanović osudio ubistvo Ivanovića

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović osudio je današnje ubistvo lidera građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića izražavajući saučešće uz uvjerenje da će se uz maksimalni angažman svih otkriti izvršioci ovog ubistva.

On je tokom sastanka sa ministrom spoljnih poslova Srbije Ivicom Dačićem iskazao visoko poštovanje tradicionalno bliskih, intenzivnih i sadržajnih odnosa Crne Gore i Srbije.

Vujanović je poručio da je Crne Gore spremna da veze, u skladu sa svojom politikom dobrosusjedstva u regionu i snažnim sponama između dvije države, učini najboljim mogućim.

On je ocijenio da postoji širok prostor daljeg unapređenja saradnje u ekonomiji, posebno u realizaciji zajedničkih projekata u transportnoj i energetskoj  infrastrukturi, kroz Berlinski proces i proces saradnje sa NR Kinom, ali i sa drugim investitorima.

Predsjednik je čestitao Srbiji na napretku u pregovorima u evropskim integracijama, saopštavajući zadovoljstvo saradnjom dvije države u toj oblasti i naglašavajući da su najbolje perspektive država regiona vezane za pridruživanje Evropskoj uniji.

Istakao je važnost Bugarske inicijative, kao predsjedavajuće Savjetom Evropske unije, za inteziviranje dinamike pristupa država Zapadnog Balkana u Evropskoj uniji.

Dačić se saglasio se sa ocjenom bilateralnih odnosa dvije države i iskazao spremnost Srbije za dalje njihovo snaženje u svim oblastima.

Saopštio zadovoljstvo uspjehom dvije države u evropskim integracijama.

www.cdm.me

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com