3. MAKADO – Manifestacija kamernih dramskih ostvarenja - Volim Podgoricu

3. MAKADO – Manifestacija kamernih dramskih ostvarenja                                               

Treće izdanje MAKADA – Manifestacije kamernih dramskih ostvarenja, svečano će u petak, 26. januara otvoriti direktorica KIC-a “Budo Tomović” Snežana Burzan. U okviru ovogodišnje manifestacije premijerno ćemo u Podgorici predstaviti pet aktuelnih pozorišnih produkcija i koprodukcija iz: Tivta, Kotora, Kolašina, Sarajeva i Podgorice.

Prve večeri MAKADA publika će uživati u, kako je najavljeno – dokumentarnoj pozorišnoj predstavi “Jami distrikt” reditelja Kokana Mladenovića, u Velikoj sali, sa početkom u 20 sati. Autorka teksta je Milena Bogavac, a uloge tumače: Isidora Simijonović, Jelena Graovac i Nina Nešković. Muziku izvodi grupa Vrooom čiji članovi su: Jamal al Kiswani, Marko Grubić i Nemanja Dragaš.

 

Autorski projekat Davora Dragojevića “Vrijeme je za magiju” koji je namijenjen djeci starijoj od tri godine predstavićemo u subotu, 27.januara u sali DODEST, sa početkom u 12 sati, dok je večernji termin od 20 sati rezervisan za autorski projekat Harisa Burine „Tako je govorio Lepi“ sarajevske „Heft“ produkcije.

Kulturni centar “Nikola Đurković” iz Kotora gostovaće sa predstavom “Gospodin Foka” u neđelju, 28. januara u Velikoj sali od 20 sati, dok će MAKADO zatvoriti predstava “Krivica” kolašinskog “Korifej teatra” u poneđeljak, 29.januara u sali DODEST od 20 sati. Tekstopisac je Nebojša Romčević, a režiju i izvedbu potpisuju Đorđije Tatić i Anđelija Rondović.

 Ulaznice za sve predstave su besplatne i mogu se podići na biletranici KIC-a.  Za predstavu ”Tako je govorio Lepi” karta je 5 eura. Biletarnica KIC-a radi od 9 – 20h, a vikendom dva sata prije predstave.          

  

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com