MANS nagrađuje najbolje istraživačke priče - Volim Podgoricu

MANS nagrađuje najbolje istraživačke priče

 

Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) raspisala je konkurs za tri najbolje istraživačke priče, nastale korišćenjem Zakona o slobodnom pristupu informacijama. Novčane nagrade biće dodijeljene autorima i autorkama tekstova, radio ili televizijskih priloga, objavljenim u periodu od 1. januara 2017. do 30. juna 2018. godine.

Nagrada za istraživačko novinarstvo ima za cilj da istakne dostignuća istraživačkih novinara i novinarki, kao i da podrži i promoviše kvalitetno istraživačko novinarstvo u Crnoj Gori.

Na konkurs se mogu prijaviti svi zainteresovani novinari i novinarke, koji imaju dokaz da su u pripremi teksta, odnosno priloga koristili Zakon o slobodnom pristupu informacijama. Prijava na konkurs treba da sadrži kopiju objavljenog teksta ili priloga, dokaze o korišćenju Zakona o SPI (zahtjevi, žalbe, tužbe),  kao i popunjen formular sa prijavu. (Informacije o konkursu dostupne su na: http://www.mans.co.me/konkurs-za-najbolju-istrazivacku-pricu/ ).

Tokom trajanja konkursa MANS će svim zainteresovanim novinarima i novinarkama pružiti podršku u prikupljanju podataka na osnovu Zakona o SPI i omogućiti im da na vrijeme dobiju podatke za istraživačku priču. Potrebno je da autor/ka priče podnese inicijalni zahthjev za informacijama na osnovu Zakona, dok će cjelokupan dalji administrativni postupak preuzeti MANS.

Kompletne prijave potrebno je posalati najkasnije do 15. jula 2018. godine na e-mail adresu: [email protected]. Nepotpune prijave neće biti razmatrane. Žiri koji čine domaći i inostrani eksperti saopštiće odluku o nagradama najkasnije 25. jula ove godine.

Najbolja istraživačka priča biće nagrađena sa 1000 eura, druga nagrada iznosi 600, a treća 300 eura. U slučaju da dostavljeni tekstovi i prilozi ne zadovoljavaju standarde za dodjelu nagrada, konkurs će biti ponovljen.

Nagrada se dodjeljuje u okviru projekta „Ka profesionalnijem i kredibilnijem istraživačkom novinarstvu u Crnoj Gori“ koji sprovodi Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS), a finansira Evropska unija kroz Program za profesionalizaciju medija u Crnoj Gori 2016.

Za detaljnije informacije i pojašnjenja u vezi sa konkursom, zainteresovani kandidati i kandidatkinje mogu pisati na [email protected] ili pozvati 020 266 326, 069 446 094.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com