DJEČAK SILOVAN? Otac nakon saznanja upucao roditelje drugog dječaka - Volim Podgoricu

DJEČAK SILOVAN? Otac nakon saznanja upucao roditelje drugog dječaka

Potvrde ljekara dodatno su razbjesnele Zorana.Zoran Grujić, koji je u nedjelju uveče 3. maja ranio Katarinu i Stanišu J. na Novom Beogradu, saznao je neposredno prije napada da je jedanaestogodišnji L. J, sin ovo dvoje komšija, navodno htio da siluje njegovog sina I. G. (6)! Kako se nezvanično saznaje, u policijskom izveštaju stoji da su šestogodišnjem mališanu konstatovane poderotine i posjekotine na anusu, za koje nije utvrđeno kakvim predmetom su nanijete.

Dječaci su se u nedelju uveče igrali u parku u Ulici Goce Delčeva na Novom Beogradu, u blizini zgrada u kojima žive. Nisu bili pod nadzorom roditelja, a u parku je bilo i mnoštvo druge djece, ali i starijih sugrađana.

– Mališani su u jednom trenutku započeli potpuno bizarnu igru. Uglavnom su bila mlađa djeca i jedan stariji dječak koji je u nekom trenutku skinuo gaće mlađem. Svi su se okupili, pa nisam uspela da vidim šta se tačno desilo. Dijete je počelo odjednom da plače i doziva roditelje. Otrčao je u pravcu svoje zgrade, a sva djeca su se ubrzo razišla – priča jedna od komšinica koja se u nedjelju uveče zatekla u parku.

Roditelji su dječaka odmah odveli kod ljekara, koji su ustanovili povrede anusa. Potvrde ljekara dodatno su razbijesnile Zorana, koji se odmah po povratku uputio u stan Staniše i Katarine J.

– Ušao je u stan i neko vrijeme je razgovarao sa Stanišom i Katarinom. Djelovalo je da su se smirile strasti. A onda se na izlasku iznenada okrenuo i iz džepa izvadio pištolj. Uperio ga je u mog unuka. Moja ćerka je tada vrisnula. On je munjevito pomjerio oružje u stranu i ranio je. Zet je potrčao ka napadaču, ali je i on istog časa pogođen – ispričala je baba L. J.

Zoran je posle ranjavanja komšija pobjegao. Policija ga je nakon višečasovne potrage, u ponedjeljak u poslepodnevnim časovima, uhapsila. Određeno mu je zadržavanje do 48 sati. Danas su ranjeni Staniša i Katarina J. pozvani u Policijsku stanicu u Zemun kako bi identifikovali napadača.

Iz Višeg tužilaštva u Beogradu potvrdili su da će Zoran Grujić za krivično delo za koje se tereti biti danas priveden na saslušanje. Nakon toga, ako tužilaštvo bude tražilo, Viši sud će donijeti odluku da li će mu pritvor biti produžen i po kom osnovu, ili će mu omogućiti da se brani sa slobode ukoliko ima elemenata. Grujić se tereti da je počinio krivično delo izazivanje opšte opasnosti i nelegalnog držanja, nošenja i prometa oružja.

Komšije ističu da dječakovu majku nisu videli od ponedeljka, kao i da je najverovatnije otišla kod svojih roditelja. Za ovu porodicu imaju samo riječi hvale.

– Izuzetno su fini, imaju dvoje male djece. Zorana sam često sretala na hodiniku, uvijek zastane da popriča i pozdravi se. Kada sam čula šta se desilo, ostala sam u šoku. Nisam očekivala da bi mogao da bude spreman na tako nešto. Ali vjerujem da je imao valjan razlog kada je posegnuo za oružjem, jer je on vrlo miran čovjek – objašnjava komšinica.

NIJE PROFESOR

Iako su se u pojedinim medijima pojavili natpisi da Zoran Grujić radi kao profesor u srednjoj školi Politehnika – škola za nove tehnologije u Zemunu, direktor ove obrazovane ustanove demantovao je te informacije.

 

– Pomenuti gospodin nikada nije radio u našoj školi. Ne poznajemo ga i nikada nije bio član našeg kolektiva – istakao je Dušan Milovanović, direktor škole.

TUŽILAŠTVO ĆUTI

U nadležno tužilaštvo je stigao ljekarski nalaz o navodnom seksualnom zlostavljanju šestogodišnjeg dječaka. Ovu informaciju, međutim, nadležni nisu potvrdili, ali je nisu ni demantovali, saznale su i prenijele Večernje novosti.

Tužilaštvo zasada ćuti, a da li će, eventualno, za ovo delo ako se pokaže da je istina neko odgovarati, ostaje da se vidi. Međutim, ako se ustanovi da je kriv jedanaestogodišnjak, odgovaraće njegov otac, jer dijete tog uzrasta ne odgovara krivično.

Novosti/Telegraf

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com