Telekomu najbolji rezultati u testiranju mreže - Volim Podgoricu

Telekomu najbolji rezultati u testiranju mreže

Crnogorski Telekom ostvario je najbolji rezultat na uporednom testiranju mobilnih mreža sva tri operatora u Crnoj Gori, koje je sprovela kompanija P3 Communications.

Iz Telekoma su saopštili da su na testiranjima koja su obavljena u junu, dobili najveći broj bodova, po P3 metodologiji kojom se klasifikuje kvalitet mreže, a samim tim i sertifikat Najbolji rezultat na testiranjima.

„Testiranje je nezavisno od Crnogorskog Telekoma obavila kompanija P3 Communications sa metodologijom koja je međunarodno priznata. Testiranje je obavljeno u 15 crnogorskih gradova širom države i na putevima koji ih povezuju, takođe po nezavisnom izboru P3 Communications“, navodi se u saopštenju.

Metodologija testiranja je uključivala mjerenje data servisa i odgovarajućih parametara poput brzine data servisa, zatim brzine pristupa korisnika određenom servisu, kvalitet pristupa korisnika odeđenom servisu, pokrivenosti mobilnim internetom na odabranoj teritoriji.

„Govorni servisi su takođe testirani kroz kvalitet govora za govorne pozive i kvalitet govornih servisa“, dodaje se u saopštenju.

Cilj testiranja je, kako je objašnjeno, bio da se ustanovi kvalitet mobilne mreže Crnogorskog Telekoma u poređenju sa konkurencijom.

„Naši korisnici su navikli na visok kvalitet mreže Crnogorskog Telekoma, a rezultat ovog testiranja nam je podstrek da nastavimo na kontinuiranom poboljšanju usluga i kvaliteta mreže“ zaključuje se u saopštenju.

P3 Communications je vodeća međunarodna kompanija za konsalting, inženjering i usluge testiranja. Predstavlja dio P3 grupe, koja ima preko 2,7 hiljade zaposlenih širom svijeta i prihod od preko 320 miliona eura u prošloj godini.

2 komentara

  1. There a few interesting points over time here but I don’t know if I see them all center to heart. There exists some validity but Let me take hold opinion until I look into it further. Very good post , thanks and now we want more! Included with FeedBurner at the same time

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com