FILMSKA POTJERA U PODGORICI: Zatvorenik pobjegao čuvarima i ušao u taksi, a evo kako su ga stigli i savladili! - Volim Podgoricu

FILMSKA POTJERA U PODGORICI: Zatvorenik pobjegao čuvarima i ušao u taksi, a evo kako su ga stigli i savladili!

Pritvorenik Marko Vukčević (21) pokušao je juče da pobjegne zatvorskim čuvarima koji su ga odveli na ljekarski pregled u Klinički centar Crne Gore.

Prema saznanjima “Vijesti”, dok su ga ljekari pregledali, Vukčević je pobjegao iz ordinacije i krenuo da trči ka Krivom mostu, gdje je zaustavio taksi vozilo i uskočio u njega.

Službenici Uprave za izvršenje krivičnih sankcija koji su jurili za njim, zaustavili su automobil i krenuli u potjeru.

Stigli su ga u City kvartu.

Iz UIKS-a su saopštili da je do pokušaja bjekstva došlo oko 11.30 časova.

Kako navode, prilikom hvatanja Vukčevića, službenici su upotrijebili ručni sprej sa nadražujućim dejstvom i sredstva za vezivanje. Navode i da nije bilo upotrebe vatrenog oružja.

Protiv ovog pritvorenika – dodaje se u saopštenju – biće sproveden i disciplinski postupak radi utvrđivanja njegove eventualne disciplinske odgovornosti. O događaju je obaviješten je i sud koji je Vukčeviću odredio mjeru pritvora.

U tekstu se navodi da će se ispitati da li je u konkretnom slučaju bilo propusta u postupanju službenika obezbjeđenja:

Saopšteno je, takođe, da će istraga pokazati da li je u konkretnom slučaju došlo do opravdane i pravilne upotrebe sredstava prinude od strane službenika obezbjeđenja prema pritvoreniku .

Vukčević je uhapšen zbog sumnje da je, uz Marka Kažića, odgovoran za podmetanje četiri požara u Podgorici.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com