SVJEDOČILA MAJKA OPTUŽENOG: Zbog Lašmanove Arsenije napustio vaterpolo - Volim Podgoricu

SVJEDOČILA MAJKA OPTUŽENOG: Zbog Lašmanove Arsenije napustio vaterpolo

Tokom današnjeg suđenja u podgoričkom Višem sudu Arseniju Stanoviću, optuženom za ubistvo Ukrajinke Anastasije Lašmanove u Kotoru 11. maja 2018. godine, danas je svjedočila njegova majka Vjera Stanović. Ona je pred vijećem sudije Predraga Tabaša, ispričala da je Arsenije Stanović od djetinjstva bio usmjeren na školu i sport, te da se profesionalno bavio vaterpolom. Vjera Stanović je ispričala i da je njen sin sa Lašmanovom otpočeo vezu dok je još bio maloljetan, te da se ona tome protivila zbog razlike u godinama – jer je Ukrajinka bila znatno starija od njega.  Ipak, kako je istakla ona je prihvatila tu vezu jer jer on bio jako zaljubljen.

Po njenim riječima tokom prve godine njihova veza išla je normalnim tokom.

“Međutim, već u drugoj godini zabavljanja ta veza počinje da ulazi u neku turbulentnu fazu. Arsenije tada donosi odluku koja je za mene bila strašna – da napusti vaterpolo klub Primorac gdje je profesionalno igrao. To je učinio upravo na zahtjev pokojne Lašmanove, iako mu je vaterpolo bio smisao života”, navela je Stanovićeva.

Ona tvrdi da je pokojna Lašmanova znala da ga omalovažava, i da mu je jednom u njenom prisustvu rekla “po čitav dan si u bazenu za 500 eura a sa tim novcem ne možeš da mi platiš ni kršten ručak”.

Dodala je da je neposredno nakon što je Arsenije napustio vaterpolo klub Lašmanova slomila je nogu.

“Iako je njihova veza dobijala turbulentne oblike, on je došao kod mene sa zahtjevom da je prihvatimo i dovedemo kod nas kući kako bi brinuli o njoj. Naravno da sam pristala. I dan danas imam sliku kako je Arsenije u rukama iznosi na sprat. Boravila je kod nas kao član porodice, i više od toga. Primijetila sam kod ćerki dozu negodovanja jer sam stavila Anastasiju u prvi plan”, navela je Stanović.

Nakon oporavka Lašmanova se vratila poslu, a Arsenije Stanović se, po riječima njegove majke, vratio ispitima i počeo da radi u advokatskoj kancelariji u Podgorici.

“Negdje u avgustu 2017. primjetila sam kod njega velike promjene u raspoloženju, vrlo često je dolazio iz Podgorice kući. Imala sam neki nemir. Mislim da je bio kraj ljeta iste godine kad smo nas dvoje ostali sami, tada mi jerekao “majko ne možeš da vjeruješ, znaš li šta mi se dešava? Ušao sam u jedan lokal i vidio Anastasiju kako sjedi sa nekim momkom i razgovara”. Rekla sam mu da joj je to možda prijatelj, a on je dodao da su razmjenjivali nježnosti”, kazala je Stanović.

Svjedokinja je navela da je nakon toga sina usmjerila na fakultet i posao, a pokojna Lašmanova vremenom je prestala da dolazi kod njih kući. Optuženi Stanović je u oktobru 2017. sve češće je dolazio kući, postao je ćutljiv, zamišljen i tužan.

“Tražio je da mi se povjeri, otvorio mi je dušu. Vidjela sam da mnogo pati”, tvrdi ona.

Nakon nekog vremena on se vratio normalnom životu, ali moja nervoza je i dalje ostala prisutna.

“U novembru 2017. se pojavljuje nova djevojka u njegovom životu, trudio se da se ponaša srećno, počeo je da je dovodi kući. Znao je da kada dođu on pođe sam u sobu, gleda u jednu tačku i plače. Nakon toga, do kobnog dana nemam nikakvih saznanja šta se tu dešava. Malo je reći koliki bol osjećam za pokojnom Anastasijom i za moijim živim sinom”, navela je Stanović.

Na pitanje branioca okrivljenog, advokata Zorana Piperovića, ona je odgovorila da joj je sin pominjao kako ga je Lašmanova uznemiravala i dolazila u Podgoricu, ali poštujući žrtvu i njihovu intimu nije željela da iznosi detalje.

Sud je prihvatio raniji predlog odbrane da se obavi medicinsko vještačenje optuženog.

Advokat Piperović predložio je da se u nastavku dokaznog postupka saslušaju tri svjedoka iz tri oblasti u kojima je obitavao okrivljeni, a radi rasvjetljavanja njegove ličnosti – Dejan Vujošević, profesor iz srednje škole, Dejan Adžić iz Uprave vaterpolo kluba Primorac i Bojan Božović koji je bio asistent okrivljenom na UDG-u.

(Cdm)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com