Park šuma Ljubović dobija novi mobilijar - Volim Podgoricu

Park šuma Ljubović dobija novi mobilijar

Glavni grad je u saradnji sa gradskim preduzećima započeo projekat revitalizacije park-šume Ljubović sa ciljem se se ovo mjesto obogati novim sadržajima po ugledu na park-šumu Gorica, koje će kao prepoznatljivo mjesto za odmor i rekreaciju građana Podgorice biti adekvatno uređeno.

Kako su saopštili iz Glavnog grada, u tom smislu, gradsko Zelenilo vrijedno je radilo na sprovođenju planiranih aktivnosti, koje su se prvenstveno odnosile na košenje, protivpožarnu zaštitu, a nedavno je zasađeno 40 sadnica lišćara i četinara.

“Kako bi se poboljšali uslovi za boravak, odmor i rekreaciju građana u park-šumi Ljubović , u narednih nekoliko dana, počinje zamjena mobilijara, a radovi će obuhvatiti uklanjanje polomljenih i dotrajalih klupa i korpi za otpatke, a potom i ugradnju novog parkovskog mobilijara”, ističu iz Glavnog grada.

Podsjećaju, Glavni grad se pridružio globalnom izazovu “Trees in cities” u okviru kojeg se obavezao da će na teritoriji Podgorice biti posađeno ukupno 10.000 sadnica drveća. Od toga 2.000 sadnica planirano je da se posadi u park-šumi Ljubović, a ova aktivnost biće realizovana u jesenjem periodu kada su najpovoljniji uslovi za pošumljavanje.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com