KRIVOKAPIĆ OPTUŽIO CENTRALNU BANKU ZA OPSTRUKCIJU: Iz CBCG kažu da je sve urađeno u skladu sa mandatom - Volim Podgoricu

KRIVOKAPIĆ OPTUŽIO CENTRALNU BANKU ZA OPSTRUKCIJU: Iz CBCG kažu da je sve urađeno u skladu sa mandatom

Premijer Zdravko Krivokapić danas je optužio Centralnu banku Crne Gore da je zajedno sa ministarstvom finansija spriječila da Milojko Spajić i on kao kandidati za Vladu prisustvuju sastancima MMF-a u oktobru, ali nije precizirao o kome se konkretno radi.

“CBCG je jedinstvena banka u svijetu gdje je odnos zaposlenih poremećen, pa imamo za potrebne jednog zaposlenog četiri zaposlena. Da ne pominjem druge brojke”, poručio je Krivokapić, danas na konferenciji za novinare, posvećenoj emisij euro-obveznica.

On je kazao da su izmjene zakona o CBCG u nadležnosti Skupštine, a ne Vlade.

Iz CBCG su saopštili da je Radoje Žugić koji je ujedno guverner Crne Gore u MMF-u 16.10.2020. godine dobio pismo od izvršnog direktora holandsko-belgijske konstituence Entonija De Lanoja, u kome on poziva Žugića da mu pomogne u kreiranju kontakta sa predloženim mandatarom i njegovim timom.

“Guverner je promptno, istog dana, uputio dopis predsjedniku Skupštine Crne Gore, kao tada jedinom izabranom organu nove vlasti, kao i ministru finansija” naveli su u CBCG, koja je te dopise dostavila medijima.

Dodaju da je kontakt Krivokapića i njegovom tima sa MMF-om uspostavljen i kada je MMF pitao CBCG da na preostalim godišnjim sastancima bude mandatar i njegov tim CBCG je odgovorila potvrdno i prihvatila prijedlog u skladu sa svojim mandatom, a da Ministarstvo finansija nije dalo saglasnost na taj prijedlog.

Spajić je kazao da su u zadnjih nekoliko dana u CBCG, naročito viceguverneri, bili jako “kooperativni u procesu emisije obveznica.

V.M.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com