ULCINJ: Visoki funkcioneri oštetili budžet za 330 000 eura? - Volim Podgoricu

ULCINJ: Visoki funkcioneri oštetili budžet za 330 000 eura?

Pet visokih opštinskih funkcionera u Ulcinju, među kojima je i predsjednik Opštine Ljoro Nrekić, privedeno je juče rano ujutro po nalogu Osnovnog državnog tužilaštva (ODT) – zbog sumnje da su budžet oštetili za više stotina hiljada eura, pišu Vijesti.

Nakon saslušanja, sinoć su pušteni da se brane sa slobode. Prema nezvaničnim informacijama, oni su tužiocu priznali sve činjenice o protivzakonitom zapošljavanju, zbog čega nije bilo potrebe da ostanu iza brave, navode Vijesti.

Kako pišu Vijesti, osim Nrekića, slobode su lišeni i sekretar Sekretarijata za budžet i finansije i aktuelni šef ulcinjskog DPS Sead Osmanović, sekretar Sekretarijata za komunalne djelatnosti i zaštitu životne sredine Mustafa Gorana, načelnik Službe za zaštitu i spašavanje Saubih Mehmeti i sekretar Komunalne policije i bivši predsjednik Skupštine opštine Ulcinj Milazim Mustafa.

Prema saznanjima Vijesti, tužilaštvo ih tereti za nesavjestan rad u službi u vezi zapošljavanja na osnovu ugovora o privremenim i povremenim poslovima bez imperativne saglasnosti Ministarstva finansija, budući da je najjužnija Opština u Sanacionom planu.

Sve opštine koje su u Sanacionom planu, potpisale su sa Ministarstvom finansija ugovor o reprogramu poreskih obaveza i time se, između ostalog, obavezale da od tog resora traže saglasnost za svako novo zapošljavanje, ističu Vijesti. Prema istim izvorima, oni su za deset i po mjeseci, prema planu budžeta za zarade u 2020, na osnovu tih ugovora isplatili skoro 330.000 eura, za koliko je, kako sumnjaju u tužilaštvu, oštećena opštinska kasa.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com