Evropska nedjelja mobilnosti i u Crnoj Gori - Volim Podgoricu

Evropska nedjelja mobilnosti i u Crnoj Gori

Delegacija Evropske unije, uz podršku EU Info Centra i u saradnji sa Ministarstvom turizma i održivog razvoja, Glavnim gradom Podgorica i opštinama Bar i Nikšić, organizuje od 16. do 22. septembra Evropsku nedjelju mobilnosti (ENM) u Crnoj Gori.

Kako je saopšteno iz Delegacije, ENM je godišnja kampanja čiji je cilj podizanje svijesti evropskih građana o važnosti upotrebe javnog prevoza, bicikala i pješačenja.

„Ova nedjelja će se obilježiti od 16. do 22. septembra u preko dvije hiljade evropskih gradova. Ovogodišnji slogan kampanje “Izaberi. Promijeni. Kombinuj.” ima za cilj da navede građane da koriste razne vidove prevoza prilikom putovanja“, kaže se u saopštenju.

Ovogodišnja tema multimodalnosti osmišljena je kako bi podstakla ljude da razmišljaju o različitim mogućnostima za prevoz koje im stoje na raspolaganju, i da odaberu pravi način prilikom putovanja, pozivajući ih da kombinuju razne načine prevoza što često može dovesti i do bržeg i prijatnijeg putovanja.

ENM u Crnoj Gori obilježava se u Podgorici, Baru i Nikšiću, a tokom nje organizovaće se zatvaranje ulica za automobile, velika biciklistička tura, javna takmičenja za djecu i panel diskusija na temu car-poolinga i održivog transporta.

„U saradnji sa Nacionalnim koordinatorom za ENM, svečano otvaranje nedjelje će se održati u Baru 16.septembra. U utorak, 22.septembra, kada se obilježava Dan bez automobila, dio centra u Podgorici će biti zatvoren za saobraćaj kako bi se održala biciklistička tura za više stotina ljud“, navodi se u saopštenju Delegacije EU.

1 komentar

  1. your blog is very good. It was very well authored and easy to understand. Unlike additional blogs I have read which are really not good. I also found your posts very interesting

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com