VUJAČIĆ: Premijerov budžet za 14 bolnica i 10 domova zdravlja je 8,7 miliona, a to je cijena JEDNE MALE BOLNICE - Volim Podgoricu

VUJAČIĆ: Premijerov budžet za 14 bolnica i 10 domova zdravlja je 8,7 miliona, a to je cijena JEDNE MALE BOLNICE

Zamjenica gradonačelnika Podgorice, Slađana Vujačić osvrnula se na prezentaciju kapitalnog budžeta premijera Zdravka Krivokapića gdje se navodi da će budžet za zdravstvo iznositi 8.785.700 eura za 25 projekata.

“Najavljeni Budžet za zdravstvo je 8.785.700 eura za 25 projekata – 14 bolnica, 10 domova zdravlja i stomatoloških ambulanti i jednu mjesnu ambulantu. Na prvi pogled, kao ljekar i kao građanka bih se obradovala najavi, ko god da je predsjednik ove Vlade”, navela je i dodala da je vrijednost sao jedne male bolnice bez opreme, komunalnog opremanja minimum osam miliona eura.

“Vrijednost izgradnje prizemnog objekta za potrebe jednog doma zdravlja, bez opreme, bez komunalnog opremanja, bez plaćanja projekta, bez plaćanja parcele je oko pola miliona eura. Vrijednost npr. male bolnice, bez svega navedenog i bez opreme je minimum osam miliona eura”, pojasnila je ona.

“Samo jedan npr. low-dose skener je pola miliona eura, linearni akcelerator preko 2 miliona itd … Ovo više nije smiješno. Budžet za obrazovanje je nešto iznad 16 miliona eura – 17 vrtića (npr. vrtić na Starom Aerodromu je koštao preko 2.500.000 eura) i 16 osnovnih škola (npr. škola u Tološima je preko 7 miliona eura, bez opreme) Neko misli da nijesmo odmakli dalje od digitrona”, navela je Vujačić. 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com