OGLASIO SE ŽRK “BUDUĆNOST” I ZAHVALIO BOŠKOVIĆU: Svaki euro uložen u naš klub opravdan je rezultatima i međunarodnim uspjesima - Volim Podgoricu

OGLASIO SE ŽRK “BUDUĆNOST” I ZAHVALIO BOŠKOVIĆU: Svaki euro uložen u naš klub opravdan je rezultatima i međunarodnim uspjesima

Ženski rukometni klub “Budućnost” oglasio se povodom natpisa o ulozi bivšeg ministra odbrane Predraga Boškovića u finansiranju ovog kluba.

Naime, SDT istražuje da li je Bošković zakonito rukometnom i košarkaškom klubu “Budućnost” transferisano više od 10 miliona eura povučenih iz budžeta Ministarstva odbrane.

“Povodom natpisa u medijima, vezanim za finansiranje ŽRK Budućnost u prethodnim godinama, osjećamo potrebu da se obratimo javnosti

Naime, ŽRK Budućnost predstavlja instituciju evropskog rukometa i jedan od najtrofejnijih crnogorskih sportskih kolektiva. Podsjećamo da smo u našoj bogatoj tradiciji osvojili 2 titule Lige evropskih šampiona, 1 IHF Kup pobjednika kupova, 1 IHF Kup, 2 EHF Kupa pobjednika kupova, 27 nacionalnih kupova, 7 regionalnih rukometnih liga i 33 nacionalna prvenstva”, navode iz kluba.

“Dakle, sa sigurnošću se može reći da je svaki dinar, marka ili euro uložen u naš klub opravdan rezultatima i međunarodnim uspjesima. Takodje, naš klub predstavljao je rasadnik talenata ženskog rukometa u Crnoj Gori što je omogućilo formiranje snažnog nacionalnog tima koji je donio prvu medalju našoj državi sa Olimpijskih igara u Londonu 2012. godine i iste godine titulu šampiona Evrope u Beogradu, piše na FB stranici ŽRK Budućnost”, piše u obraćanju na FB.

Značajan doprinos ovim sportskim rezultatima dao je, kako kažu, upravo Predrag Bošković kao jedan od najvećih sportskih radnika u Crnoj Gori, rukometni zaljubljenik koji je već dugi niz godina i potpredsjednik Evropske rukometne federacije.

“Sve što je uloženo u ŽRK Budućnost iskorišćeno je za predstavljanje kluba, grada i države na domaćoj, regionalnoj i međunarodnoj sceni”, tvrde i dodaju:

“U tom kontekstu, pozivamo sve državne funkcionere, da bez obzira ko u nekom periodu bio u prilici da u našoj Crnoj Gori vrši vlast, pomažu i podržavaju rad ne samo ŽRK Budućnost nego svih sportskih kolektiva, jer naša država ima sjajan sportski potencijal i može biti ponosna na rezultate, dostignuća i požrtvovanost naših sportista koji nastupaju za državni dres.

Na kraju, želimo da istaknemo zahvalnost Predragu Boškoviću za sve što je uradio za naš klub i dao nemjerljiv doprinos da postanemo evropski rukometni brend. Bez takve podrške, i ljudi poput njega, crnogorski sport nema šansu za punu afirmaciju u međunarodnim okvirima”, zaključili su.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com