KONKURS 1000+: Evo kako da ne pogriješite kada aplicirate! - Volim Podgoricu

KONKURS 1000+: Evo kako da ne pogriješite kada aplicirate!

Obzirom na veliko interesovanje građana za učešće u projektu 1000+, posebno u dijelu koji se odnosi na proceduru prijavljivanja, Ministarstvo turizma i održivog razvoja je izdalo uputstvo za apliciranje koje prenosimo u cjelosti:

Nakon objavljivanja Javnog poziva za građane, koji će biti raspisan u prvoj polovini marta, zainteresovni građani koji žele da apliciraju za dugoročni stambeni kredit moraju lično predati aplikaciju i prateću dokumentaciju na šalteru jedne od 8 banka koje učestvuju u projektu (Societe General Montenegro, Komercijalna banka Budva, CKB, Erste banka, Hypo Alpe Adria banka, Prva banka, NLB i Lovćen Banka). Izuzetno, ukoliko zainteresovani građanin  nije u mogućnosti da lično preda dokumentaciju, to može učiniti opunomoćeno lice u njegovo ime.

Nakon prikupljanja dokumentacije, istu, uz popunjeni aplikacioni formular, građanin predaje u ekspozituri banke na šalteru kod ovlašćenog bankarskog službenika. Službenik pregleda dokumentaciju i ukoliko je potpuna, podnosiocu predaje šifru pod kojom je njegova aplikacija zavedena, sa preciznim datumom i vremenom predaje.

Šifra podnosioca zahtjeva sa imenom banke i tačnim danom i satom predaje aplikacije će se naći na sajtu projektawww.1000plus.me istog dana.

Pošto banka obradi predatu dokumentaciju i procijeni kreditnu sposobnost klijenta, dokumentaciju pod šifrom dostavlja projektnom odboru na razmatranje i odlučivanje.

Dokumentaciju prijavljenih građana razmatra projektni odbor,  rangira listu građana koji su ispunili uslove za učešće u projektu i donosi konačnu odluku o korisnicima kredita.

Nakon toga, korisnicima se uručuju vaučeri čija validnost je 60 dana, na osnovu koga sklapaju predugovor sa građevinskom kompanijom.

Procedura je konačna kada građanin potpiše ugovor o dugoročnom hipotekarnom kreditu u okviru projekta 1000+ sa bankom, odnosno ugovor o kupoprodaji stana sa investitorom .

Forma aplikacije, spisak potrebne dokumentacije i forme izjava i saglasnosti koje građani ovjeravju, nalaze se na sajtovimawww.mrt.gov.me i www.1000plus.me.

 

 

1 komentar

  1. An impressive share, I just now given this onto a colleague who had previously been doing a small analysis for this. Anf the husband the truth is bought me breakfast because I came across it for him.. smile. So allow me to reword that: Thnx for your treat! But yeah Thnkx for spending time to discuss this, Personally i think strongly concerning this and enjoy reading more on this topic. If you can, as you become expertise, would you mind updating your blog site with additional details? It’s extremely of great help for me. Big thumb up just for this post!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com