ABAZOVIĆ: Država će upravljati javnim dobrima, ili onaj koga država odredi - Volim Podgoricu

ABAZOVIĆ: Država će upravljati javnim dobrima, ili onaj koga država odredi

Javnim dobrima će upravljati država Crna Gora ili onaj koga ona odredi, poručio je premijer Dritan Abazović, nakon što je Vlada povukla niz odluka kojima je “kritična infrastruktura” prešla iz privatnog u državno vlasništvo.

Vlada je nedavno omogućila državnoj Elektroprivredi da za 20 miliona kupi nikšićku Željezaru, a prethodno je uvećala kapital u Luci Bar sa 54 odsto na 78 odsto, i počela pregovore o kupovini – povratku u državno vlasništvo, kontejnerskih terminala “Port of Adria” (PoA).

Država preko svog preduzeća “Morsko dobro” preuzima monopolsku trajektnu liniju Kamenari-Lepetani od privatne firme “Pomorski saobraćaj”.

Luka Budva i pristanište Pine u Tivtu vraćene su na korišćenje opštinama. Vlada najavljuje i mogućnost osnivanje državne telekumunikacione kompanije.

Premijer Dritan Abazović je u intervjuu Vijestima kazao da bi se vraćenjem Luke Bar u kompletno državno vlasništvo i eventualnim naknadnim spajanjem sa PoA otvorila mogućnost Vladi da uvede inostrane partnere koji će obavljati transport robe na liniji Bar – Beograd – Budimpešta, navodeći da se do sada pokazalo da je Luka “slijepo crijevo” regiona.

On je kazao i da postoji ideje uspostavljanja još jedne trajektne linije koja bi išla od Zelenike, kako bi se rasteretio saobraćaj na primorju.

Abazović tvrdi i da nijedna odluka nije donijeta ishitreno, odnosno da su joj prethodile biznis analize i smatra da će država profitirati od poslova sa Željezarom, trajektnom linijom…

U cilju poboljšanja kvaliteta usluge ne isključuje mogućnost privatizacije Budvanske rivijere, dok poručuje da su pogodili “zlatnu žilu” planom da država ima svog telekomunikacionog operatera

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com