AIR ASTANA: prezadovoljni rezultatom, moguć i lowcoster iz Kazahstana

Peter Foster izvršni direktor Air Astana je iskazao veliko zadovoljstvo kada je  saradnja  sa Aerodromima CG u pitanju. Kako je naveo,  letovi su počeli početkom juna, a sada su stopirani, te navodi da su rezultati nadmašili njihova očekivanja.

“ Moram reći da je saradnja sa ACG bila na zavidnom nivou. Već početkom maja smo donijeli odluku da počnemo sa letovima ka Crnoj Gori. Odluka je došla nakon prethodnog kontakta upućenog od strane ACG , koji su uložili velike napore da se ova saradnja realizuje”, kazao je on.

On je naglasio da je saradnja nadmašila njihova očekivanja, te objasnio zašto je došlo do prekida saradnje.

“ Moram reći da smo mi Crnu Goru doživjeli prvashodno kao ljetnju turističku destinaciju, a prevezli  smo skoro 30.000 putnika tokom ove sezone. Letovi su bili sezonskog karaktera, a u mnogome su popularnosti ove linije doprinjele vizne olakšice”, rekao je Foster.

On je kazao da nema ništa neobično što su privremeno zaustavili letove, jer je sasvim prirodno da tokom zimskog perioda turisti preferiraju da posjećuju ljetnje turističke destinacije.

“ Moram naglasiti da ostajemo čvrsto pri našoj namjeri da ponovo uvedemo naše letove, sredinom marta, a broj letova će tada biti još veći “, naglasio je Foster.

Saradnjom je zadovoljan i izvršni direktor Aerodroma Crne Gore Goran Jandroski.

“ Ovo su linije koje su od veoma važnog karaktera,  uzimajući u obzir da Air Astana nema puno letova ka Evropi, i naša je privilegija da imamo Kazastance tokom ljetnje turističe sezone. Postoji i najava sa kaspijskog regiona , jednog od aerodrome iz Kazahstana,  da se uspostavi linija ka Podgorici, kao treća lokacija, gdje bi loukoster koji upravlja sa Air Astane bio novi operator na Aerodromu u Podgorici”, kazao je on.

On je naglasio da su Aerodromi CG u ovom period usmjereni na projekte koje su započeli jer su, kako je naveo, morali ispoštovati  određene mjere u načinu objavljivanja konkursa.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com