CBCG odbila: Medojević ne u može u Bord direktora Prve banke

Centralna banka Crne Gore nije dala saglasnost za izbor Nebojše Medojevića (PzP) za člana borda Prve banke, potvrđenoje Pobjedi u vrhovnoj monetarnoj instituciji.

Medojevića je za tu poziciju predložila EPCG, koja ima 19,7 odsto vlasništva Prve banke. Propisima CBCG predviđeno je da kandidat mora da bude najmanje tri godine rada na rukovodećim mjestima u bankarstvu, ili četiri godine u finansijskim institucijama ili pet godina u privredi. Protiv kandidata se ne smije voditi krivični postupak, a Medojević je optuženi za pranje novca.

Medojević je ranije tražio preporuke guvernera Radoja Žugića, v. d. direktora Uprave prihoda i carina Aleksandra Damjanovića i senatora Branislava Radulovića, navodeći da je sedam godina bio član skupštinskog Odbora za ekonomiju. Damjanović ga je podržao, Žugić i Radulović su se uzdržali.

CBCG je ranije dala saglasnost za izbor Velizara Čolovića za predstavnika EPCG u petočlanom bordu Prve banke, u kojem su još Zoran Pažin, Nataša Martinović, Maja Drakić Grgur i predsjednik Milan Perović.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com