KNEŽEVIĆ: Rekao sam Milu da znam da preko Lazovića daje komande ljudima u sudstvu i tužilaštvu - Volim Podgoricu

KNEŽEVIĆ: Rekao sam Milu da znam da preko Lazovića daje komande ljudima u sudstvu i tužilaštvu

“Glavni arhitekta svega bili su Milan Roćen i Beba Popović. Oni su Đukanoviću rekli napravi svog Miškovića. Kao što je napravio korumpiranog političara Marovića i Mugošu i Žarka Pavićevića. Ta kuhinja koja mu je uvijek spremala te stvari. Srećom, ja nisam držao njegove pare. On nije napao nijednog onih koji jesu držali njegove projekte, Barovića, Gvozdenovića i druge“, ispričao je predsjednik Atlas grupe Duško Knežević govoreći o hajci koju je na njega pokrenuo bivši predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

Knežević je, gostujući u emisiji Klub A na A plus telviziji, podsjetio da je sve počelo još 2015. godine od kada je bio “zvijezda naslvnica” tabloida Informer.

“Trebalo je pripremiti javnost u Crnoj Gori da sam ja neki kriminalac. Kad mi je uzeta licenca u Moskvi to je takvo slavlje bilo po Milovim medijima iako je on otvorio tu poslovnicu banke za zamjenikom ministra spoljnjih poslova Rusije. U to vrijeme je bila velika navalica Rusa u Crnu Goru, dolazili su i ulagali, kupovali nekretnine. Ispočetka sam mislio da je neka igra u pitanju. Milo mi je na to rekao “pusti žutu štampu”.

“Prije pet godina kada je postao predsjednik odnio sam mu jednu sliku na poklon “Crnogorci idu u boj” češkog autora Čermaka. Tada mu kažem da imam problem sa Katnićem i Lazovićem jer mi hapse ljude i privode ih, i banke ne mogu da rade normalno posao. rekao sam mu da klijenti osjećaju da se nešto dešava, a i svaki dan sam u medijima, “što u Informeru, što u tvojim”. Na to mi je odgovorio da ne obraćam pažnju na to i dodao “moraš da shvatiš da ja više nisam moćan kao što sam nekada bio”. Odgovorio sam mu “Milo, to možeš nekom drugom da pričaš, ja znam kako ti funkcionišeš. Lazović je tvoj kruir za vezu sa Katnićem, ti mu daš cedulju. Sto puta si prekidao razgovore sa mnom da bi sjedao u ćošku sa Lazovićem i dogovarao akcije u kojima ti nećeš direktno da daješ komande ljudima koji su u tužilaštvu i sudstvu”, ispričao je Knežević dodajući da je Đukanović tada nervozno ustao i počeo da šeta, “što bi reko Sito Rakočević skoči mu čomiga na čelo”.

“Jednostavno nije imao snage za normalan dijalog. I dalje nisam mislio da nešto može da se desi. Nisam mijenjao pare za Front kao što su tvrdili, već sam rekao na fin način da sam mijenjao novac za naše drugove. Da sam mijenjao za front, ne bih to radio u svojoj kući, imam toliko finansijskog znanja. I te izbore sam pomogao Đukanovića, i finansijski i medijski. Rekao sam Đukanoviću da nemam poliitčkog interesa ali da imam interesa ko je ministar finansija, guverner, ko je ministar urbanizma i ko je ministar za obrazovanje. Jer, u tim oblastima naša grupa posluje u Crnoj Gori i normalan je moj interes za te resore. I to sam javno govorio. Međutim, Đukanović je vođen podrškom Bebe i kriminalnih klanova, Bemaxa… jer su ti momci do juče držali kafe, kopali jame i tek kada su ušli u šverc cigareta kupili opremu kojom su gradili auto put i uzeli monopol za građevine u Crnoj Gori. To je javna tajna i ja se ne plašim da je kažem iako to jako ugrožava moju bezbjednost”naveo je predsjednik Atlas grupe.

Odgovarajući na pitanje vezano za komentar jednog albanskog analitičara kako Đukanović nije shvatio poruke Interpola koji je odbacio tri potjernice za Kneževićem, i poruke Velike Britanije koja je odbila da ga izruči, on je otkrio neke detalje vezane za to.

“Đukanović je 2019. i 2020. godine slao Katnića i Zorana Pažina da traže da me Britanci izruče. Dobili su odgovor da nemam kriminalni dosije i da nije normalno da sam dobio 13 krivičnih prijava preko noći i postao kriminalac u jednom danu. Ako se tih 15 godina bavio kriminalom, šta su vaše službe radile? Ni u jednoj jurisdikciji gdje sam poslovao nemam nijednu krivičnu prijavu. Ni u Rusiji, ni na Kipru, ni u Dubaiju ni u Londonu. Ovi ljudi znaju i šta sam ja uradio za učlanjenje Crne Gore u NATO i promociju evroatlanskih integracija. Stvarno sam svim srcem pomogao da Crna Gora dobije svoju nezavisnost i zato sam morao da napustim Srbiju i pogasim tamo sve svoje biznise, prodam dvije banke, osiguravajuću kuću i još dosta projekata. Sve sam to uradio da bih stao direktno uz Đukanovića, to je prava istina”ispričao je Knežević.

On je dodao da je Đukanović jednoj partijskoj prijateljici čiji identitet nije želio da otkriva, kazao “ne brini Britanci u maju ili junu isporučuju DK-a”.

“To će tačno da urade pred izbore 2020. godine. Vjerovatno je bio u šoku kada je Britanija ušla u normalne sudske procese i kada je vidio reakciju Interpola. Sigurno mu je tada bilo jasno da se prešao. Normalno, ja sam imao dobru podršku ovdje, i u bezbjednosnim strukturama i onim koje su ranije bile na Balkanu koje su pomagale da se ovaj prostor očisti od rata i sukoba. Medo to zna, to možemo sada da kažemo jer više nije tajna. Od njega sam dobio dobre kontakte u Forin ofisu. Neka to ostane za istoričare, Medo je čovjek koji se nije plašio da nastupa sa mnom. Novi političari su bježali, i ja mu se zahvaljujem na hrabrosti,rekao je Knežević.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com