Preko 4.2 miliona Njemaca zainteresovano da posjeti Crnu Goru u naredne tri godine - Volim Podgoricu

Preko 4.2 miliona Njemaca zainteresovano da posjeti Crnu Goru u naredne tri godine

Preko 4.2 miliona Njemaca zainteresovano je da posjeti Crnu Goru u naredne tri godine, saopštila je direktorica Nacionalne turističke organizacije (NTO), Ana Tripković Marković i dodala da je potencijal tržišta Njemačke za crnogorski turizam veliki.

“To pokazuju i podaci istraživanja ReiseAnalyse. Potrebno je istaći da je riječ o gostima platežne mogućnosti iznad prosjeka. Iako se suočavamo sa jakom konkurencijom drugih turističkih destinacija, specifičnost Crne Gore leži u interesovanju ovih turista za samu destinaciju, njenu prirodu i kulturu”, navela je Tripković Marković na panel diskusiji i poslovnoj radionici koju je NTO realizovala u okviru DRV fvw Destination Foruma.

Ona je dodala da skoro 60 odsto potencijalnih turista iz Njemačke preferira da rezerviše paket aranžmane, što je iznad prosjeka i više u poređenju sa turistima koji su zainteresovani za Hrvatsku i Grčku.

“To nam pruža odličnu osnovu za još bližu saradnju sa njemačkim turoperatorima i upravo zbog toga smo i organizovali ovaj destinacijski forum”, kazala je Tripković Marković.

Cilj panel diskusije i poslovne radionice bio je, kako je objašnjeno iz NTO, razmjena iskustava u oblasti turizma i umrežavanja njemačkih turoperatora i medija sa turističkom privredom Crne Gore. Riječ je o događaju koji je okupio preko 60 predstavnika ključnih donosioca odluka njemačke turističke industrije uključujući turoperatore i turističke agencije.

Premijer Milojko Spajić naglasio je važnost saradnje sa Njemačkom u turističkom sektoru i dodao da je Crna Gora u proteklih sedam mjeseci uložila velike napore da unaprijedi ponudu, te da ubrzano radi na procesu priključenja EU što će uticati na njeno bolje pozicioniranje kao privlačne destinacije za evropske turiste.

U okviru događaja organizovana su tri panela koja su se fokusirala na različite aspekte turizma. Prvi je bio posvećen razmjeni mišljenja i iskustava turoperatora, drugi povezanost i uključivao je predstavnike aviokompanija, dok je treći bio fokusiran na direktne povratne informacije od pet grupa turoperatora koji su obilazili destinaciju.

Učesnici panela su bili predstavnici njemačkih turoperatora: Chamaleon Reisen, DERTouristik i AER Manufaktur, Lufthansa City Centre, Ministarstva saobraćaja i pomorstva, turističke agencije Gulliver Montenegro, Aerodroma Crne Gore i nacionalne avio kompanije Air Montenegro.

Tokom panel diskusije, predstavnici njemačkih turoperatora saopštili su da je ponuda crnogorske destinacije raznovrsna i bogata kulturnim, prirodnim i avanturističkim aktivnostima koje su dostupne posjetiocima. Oni su saopštili i da su zadovoljni hotelskim kapacitetima i prirodnim ljepotama Crne Gore, ističući ih kao ključne faktore za privlačenje njemačkih turista.

Potpredsjednica DRV-a, Ulrike Katz, navela da je turistička ponuda Crne Gore raznovrsna te da su svi učesnici foruma entuzijastični što će se naći u njihovim programima.

“Imali smo sjajnu priliku da zaista doživimo destinaciju uz pet različitih tura. Obilazili su zemlju i iskusili mnogo stvari, među kojima treba istaći obilazak Boke, Ulcinja, Cetinja, Nacionalnog parka Durmitor i razne aktivnosti kao što su rafting, obilazak kanjona, vožnja bicikla, pješačenje i jahanje konja”, rekla je Katz.

Ona je dodala da je crnogorska turistička ponuda toliko impresivna i raznovrsna da su svi učesnici entuzijastični što što će nuditi ture za Crnu Goru u budućnosti.

NTO će, u nastavku programa, organizovati poslovnu radionicu koja će biti prilika za preko 30 crnogorskih turističkih privrednika da uspostave kontakte i poslovne veze sa njemačkim turoperatorima. Kroz direktnu interakciju, crnogorski privrednici će predstaviti svoje proizvode i usluge, te istaknuti jedinstvene karakteristike i atrakcije destinacije.

Događaj, organizovan u saradnji sa Njemačkim turističkim udruženjem (DRV) i fvw – vodećim poslovnim magazinom u Njemačkoj za industriju putovanja i turizma, predstavlja priliku da se prikažu jedinstvene atrakcije, iskustva i noviteti u ponudi Crne Gore kao turističke destinacije.

Iz NTO su saopštili i da su učesnici DRV fvw Destination Foruma uživali u različitim turama, tokom kojih su imali priliku da se upoznaju sa turističkom ponudom u svim regionima Crne Gore. To iskustvo omogućilo im je da iz prve ruke dožive sve što Crna Gora nudi, od prirodnih ljepota do kulturnih znamenitosti, što će doprinijeti njenoj promociji kao turističke destinacije.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com