Rat za privlačenje stručnjaka: Vještačka inteligencija “posvađala” vodeće tehnološke kompanije - Volim Podgoricu

Rat za privlačenje stručnjaka: Vještačka inteligencija “posvađala” vodeće tehnološke kompanije

Izvršni direktor Tesle, Ilon Musk, rekao je da njegova firma povećava kompenzacijske pakete za one koji rade u inženjerskom timu vještačke inteligencije.

Povećanje plata, rekao je Mask, reakcija je na pokušaje OpenAI-ja da preuzme Tesline inženjere.

“Agresivno su regrutovali Tesline inženjere s ogromnim ponudama za naknadu i nažalost bili su uspješni u nekoliko slučajeva”, rekao je Mask o naporima OpenAI-ja u zapošljavanju Teslinih inženjera.

Mask je to izjavio reagujući na priču  koja je objavljena u srijedu. Prema izvještaju, Teslin naučnik za mašinsko učenje, Itan Najt, prelazi u Maskovu firmu za vještačku inteligenciju xAI.

“Itan se namjeravao pridružiti OpenAI-ju, pa je bilo ili xAI ili oni”. napisao je Mask na platformi X.

Konkurencija za talente vještačke inteligencije, prenose svjetski mediji, zahuktava se dok se tehnološke firme utrkuju da postanu dominantni igrači na terenu. Osim što nude enormne plate, neki čelnici “Big Teka” primjenjuju i personalizovan pristup, kada su u pitanju inženjeri, prenosi portal Financije.

Mark Cukerberg, vlasnik firme Meta, navodno je pisao lične e-poruke istraživačima vještačke inteligencije u Guglovom Dip Majndu. Cukerbergova Meta čak je ponudila posao kandidatima bez provođenja bilo kakvih intervjua.

Suosnivač Gugla, Sergej Brin, morao je lično pozva zaposlenika koji je razmišljao o odlasku iz Gugla na OpenAI. Brin je dao nekoliko obećanja kako bi uvjerio zaposlenika da ostane, uključujući i ponudu veće plate.

Rat talenata za vještačku inteligenciju najluđi je rat za zaposlenike koji sam ikada vidio”, rekao je Mask.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com