“SLOBODA NA TIVTERU” Mask ukida politiku suzbijanja dezinformacija u vezi sa kovidom

Tviter je ukinuo politiku koja je imala za cilj suzbijanje dezinformacija u vezi sa kovidom-19 na platformi društvenih medija, čime se rizikuje potencijalni porast lažnih tvrdnji kada broj slučajeva raste u Kini i nekim djelovima svijeta.

Ovaj potez takođe dolazi usred zabrinutosti za sposobnost Tvitera da se bori protiv dezinformacija nakon što je otpustio oko polovine svog osoblja, uključujući i one koji su uključeni u moderisanje sadržaja, pod novim šefom Ilonom Maskom.

Konkretne mjere koje će Tviter odbaciti nisu bile odmah jasne, a kompanija nije odmah odgovorila na zahtjev Rojtersa da podijeli više informacija.

Na početku epidemije kovida-19 2020. godine, Tviter je uveo niz mjera, uključujući oznake i poruke upozorenja na tvitovima sa spornim informacijama o zdravstvenoj krizi i okvir da korisnici uklone tvitove u kojima se navode štetno lažne tvrdnje u vezi sa vakcinama.

Početkom ove godine, Tviter je saopštio da je od marta 2021. prestao da sprovodi “politiku građanskog integriteta” u vezi sa lažima o predsjedničkim izborima u SAD 2020.

Milijarder Mask preuzeo je Tviter 27. oktobra, plativši 44 milijarde dolara za kompaniju i brzo je pokrenuo niz promjena.

Mask je 29. oktobra rekao da će osnovati savjet za moderiranje sadržaja sa “veoma različitim gledištima”.

loading...

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com