Spajić: Sjajne ocjene i podrška EIB za “Evropa Sad”

Ministar finansija i socijalnog staranja, mr Milojko Spajić ocijenio je da se investicioni ugovor između Evropske investicione banke (EIB) i Investiciono-razvojnog fonda Crne Gore (IRF) odlično uklapa i podržava ciljeve programa reformi “Evropa Sad” –  inkluzivni ekonomski rast sa fokusom zadržavanja mladih u Crnoj Gori.

Ministar Spajić boravi u prvoj radnoj posjeti Luksemburgu, gdje se danas sastao sa predstavnicima Evropske investicione banke (EIB) koje predvodi potpredsjednica Liliana Pavlova, potpredsjednica EIB-a odgovorna za poslovanje u Crnoj Gori.

“Sjajne ocjene i podrška programu “Evropa sad”, ocijenio je Spajić nakon sastanka.

Ministar je razgovarao sa predstavnicima EIB-a i o mogućnostima za tješnju saradnju u finansiranju infrastrukturnih projekata i prečišćavanju otpadnih voda.

Spajić je naglasio da država čini sve da u ovim izazovnim vremenima poboljša standard građana Crne Gore, čemu se doprinosi i kroz osnaživanje rada mikro, malih i srednjih preduzeća.

“Ta preduzeća ostvaruju snažan uticaj na stabilan ekonomski razvoj i stvaranje uslova da Crna Gora bude nova članica EU. Njihov razvoj dovodi do rasta BDP-a i znači otvaranje novih radnih mjesta”, naglasio je Spajić.

On je dodao da prelazak na zelenu ekonomiju pomaže da se mladima koji su budućnost obezbijede bolji i zdraviji uslovi za život.

“Ozelenjivanje crnogorske privrede je ono po čemu može postati jako konkurentna, kao mala zemlja velikih mogućnosti”, poručio je ministar nakon potpisivanja ugovora između EIB-a i IRF-a, a čija je prva tranša 50 miliona eura od ukupnog iznosa kreditiranja.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com