U “Plantažama” danas štrajk upozorenja: Traže smjenu kompletnog menadžmenta, redovne plate

Radnici “Kompanije “Plantaže” najavili su da će danas stupiti u štrajk upozorenja, i tražiti redovnu isplatu zarada i doprinosa, kao i smjenu kompletnog menadzmenta kompanije. 

Kako su VOP-u potvrdili predstavnici Sindikata, radnici traže smjenu izvršnog direktora, sekretara, kao i kompletnog menandzmenta.

Traže redovnu i neselktivnu isplatu zarada u bruto iznosu, kao i uplatu bankarskih kredita i drugih obustava, sačinjavanje pravilnika o sistematizaciji radnih mjesta uz akivno učešće predstavnika Sindikalne organizacije.

Jedan o dzahtijeva je povlačenje inicijative pred Ustavnim sudom za ocjenu ustavnosti Kolektivnog ugovora i tužbe koja je podnesena Privrednom sudu radi utvrđivanja povrede fiducijalne dužnosti članova Odbora direktora.- tužioca i utvrđivanje ništavnosti pravnog posla nastalog kao posljedica fiducijalne dužnosti. 

Sindikat Plantaža je o stupanju u štrajk upozorenja obavijestio predsjednika Vlade Zdravka Krivokapića, potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića, predsjednika Skupštine Aleksu Bečića, ministra poljoprivrede Aleksandra Stijovića, generalnog sekretara Saveza samostalnih sindikata Duška Zarubicu, predsjednika granskog sindikata Veljka Baošića i predsjednika Odbora direktora Plantaža Nebojšu Vuksanovića.

 
loading...

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com