U toku prijave za obuku iz oblasti inovacija u Čikagu

U toku su prijave za jednomjesečnu obuku iz oblasti inovacija, koja će u oktobru biti održana u Čikagu.

“Grupa od 18 lidera iz oblasti tehnologija, inovacija i preduzetništva iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Sjeverne Makedonije i Slovenije će na jesen 2020. godine imati priliku da posjeti SAD i upozna se sa preduzetničkim ekosistemom Čikaga. Radi se o jedinstvenom jednomjesečnom iskustvu, koje je omogućio Državni sekretarijat SAD, biro za obrazovanje i kulturu, u okviru ‘Programa stipendiranja stručnog usavršavanja u oblasti tehnoloških inovacija i preduzetništva’ (Professional Fellows program in Tech Innovation and Entrepreneurship), koji realizuje WorldChicago, međunarodna neprofitna organizacija sa sjedištem u Čikagu”, piše u pozivu NVO Digitalizuj.me iz Podgorice.

Odabrani učesnici, imaće priliku da rade sa organizacijama iz Čikaga, koje uključuju tehnološke kompanije, vladine agencije, inovativne nevladine organizacije, kao i biznis inkubatore. Steći će uvid u najbolje prakse vezane za tehnološke inovacije, preduzetništvo i edukaciju u ovim oblastima i vidjeti iz prve ruke kako urbani inovacijski i preduzetnički ekosistemi efikasno funkcionišu. Osim toga, imaće priliku da doprinesu organizacijama-domaćinima i to kroz male projekte, sastanke sa kolegama, stručnu praksu i nezavisno istraživanje.

Program će se održati od 16. oktobra do 19. novembra 2020. godina. Pored učešća u jednomjesečnom programu stručnog usavršavanja kroz rad u navedenim organizacijama, učesnici će imati priliku da prisustvuju grupnim treninzima i radionicama na temu društveno-odgovornog poslovanja, kao i sesijama koje će imati za cilj da nauče kako se gradi jak preduzetnički ekosistem koji podržava investicije. Uz to, učesnici će imati jedinstvenu priliku da zaista dožive istoriju i kulturu ovog grada. Naime, svim učesnicima će biti obezbijeđen smještaj kod porodica u Čikagu, čime će imati priliku da ostvare bliže kontakte sa pripadnicima zajednice i iskuse drugačiji način življenja.

Ko sve može da se prijavi i kako?

Program je otvoren za sve koji se bave tehnološkim inovacijama i razvojem preduzetništva u svojim zajednicama, bez ozbira da li su angažovani u privatnom, javnom ili NVO sektoru. Potrebno je:

  • da je u pitanju osoba koja je mladi lider, i ima između 25 i 40 godina;
  • da je osoba trenutno zaposlena i da ima najmanje dvije godine radnog iskustva u oblastima koje se tiču programa;
  • da je u pitanju osoba koja ima istoriju pozitivnog uticaja u lokalnoj zajednici, organizaciji ili kompaniji;
  • da osoba dobro govori i piše engleski jezik.

 

Više informacija o kriterijumu selekcije se mogu naći u okviru prijavnog formulara.

Rok za prijave je 30. april 2020. godine, a link za prijavu se nalazi na zvaničnom sajtu: https://form.jotform.com/200284284203143

U okviru aplikacije potrebno je popuniti prijavni formular, napisati propratno pismo na engleskom i crnogorskom jeziku, poslati CV na engleskom jeziku, kao i skeniranu kopiju pasoša i ličnu fotografiju. Za sva pitanja i nedoumice kandidati mogu posjetiti zvanični web sajt programa (www.worldchicago.org) ili poslati e-mejl na: [email protected] (Kyla Williams, programska menadžerka u WorldChicago).

*** U slučaju nepredviđenog razvoja situacije, kada je u pitanju COVID-19, koji bi mogao ugroziti implementaciju ovog programa na jesen 2020. godine, organizator će se ponašati u skladu sa preporukama Državnog sekretarijata SAD, što može uključivati odlaganje i/ili otkazivanje programa dok se ne steknu odgovarajući uslovi za njegovu realizaciju.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com