Valdanos se vraća bivšim vlasnicima

Skupština je danas sa 49 glasova “za” usvojila Zakon o otklanjanju posljedica oduzimanja imovine u uvali Valdanos, koji je podnio poslanik Genci Nimanbegu.

Nimanbegu je kazao da je pozitivno da u vremenu podjela i političkih nesporazuma u Crnoj Gori Skupština jednoglasno usvoji predlog koji je opozicioni poslanik podnio.

Zahtjev za vraćanje imovine pojedinačnih bivših vlasnika ili njihovih zakonskih nasljednika podnosi se Upravi za nekretnine u roku od tri godine od stupanja na snagu zakona.

Uprava je dužna da o urednom zahtjevu odluči najkasnije u roku od šest mjeseci.

Poslanici nisu usvojili Predlog dopune Zakona o porezu na dohodak fizičkih lica, poslanika Socijaldemokarata, kojom se uvodi neoporezivi dio zarada. Nije usvojen ni predlog odluke o otvaranju Parlamentarne istrage i formiranja Anketnog odbora radi prikupljanja informacija i činjenica o postupanjima koja se odnose na rad državnih organa u vezi sa zaduženjem Crne Gore po osnovu emitovanja obveznica u iznosu od 750 miliona eura.

Glasanje u Skupštini mnisu prošli ni izvještaji o radu i finansijskom poslovanju za 2019. godinu Agencije za elektronske komunikacije i poštanku djelatnost, Agencije za elektronske medije, Regulatorne agencije za energetiku i regulisane komunalne djelatnosti, kao ni Agencije za nadzor osiguranja i Komisije za tržište kapitala.

 
loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button