CRNOGORSKA VILA VRIJEDNA 10 MILIONA EURA: Stara je 9 vjekova, a njena priča je da se naježite (FOTO) - Volim Podgoricu

CRNOGORSKA VILA VRIJEDNA 10 MILIONA EURA: Stara je 9 vjekova, a njena priča je da se naježite (FOTO)

Pravi biser na tržištu nekretnina trenutno je jedna vila u Reževićima u Crnoj Gori. Ona je toliko magična da i svjetski mediji pišu o njoj – jedna je od najtraženijih nekretnina na prestižnom portalu Mansion Global. A magična joj je i cijena – 10 miliona eura.

Ova vila iz 14. vijeka nije bila na tržištu više od pola vijeka, tačnije, od Drugog svjetskog rata. Usamljena kamena građevina odnedavno se koristi kao kuća za odmor, kažu iz agencije za nekretnine. Nalazi se na poluostrvu Smokvica, koje zovu i Mali Sveti Stefan.

Za sedam vijekova, koliko postoji, bila je u vlasništvu tri porodice. Nekada je služila i kao karantinska stanica za pomorce koji su se vraćali sa dugih prekookeanskih putovanja, i to zahvaljujući svojoj izolovanosti.

Poluostrvo Smokvica ime je dobilo po mnoštvu divljih smokava, a vila sa zelenim kapcima savršeno je uklopljena u okolne čemprese i borove.

Može da se koristi za stalni boravak, kao vikendica ili kao jedinstvena nekretnina za iznajmljivanje.

Smještena je nedaleko od Svetog Stefana, jedne od najprestižnijih lokacija na Jadranu.

Vila od 2.152 kvadratna metra, koja se nalazi na nešto više od četvrtine hektara, ima četiri spavaće sobe i pet kupatila. Tu je i kuća za osoblje na ulazu na poluostrvo.

U hladu drevnih borova, vila ima i čak sedam terasa. Enterijer je uređen u stilu rustika Mediterana koji karakterišu kameni zidovi, drvene grede, kupatila od oniksa i drveni namještaj.

Za ovo imanje kažu i da nudi privatnost i ima i dva izvora slatke pijaće vode.

U Reževićima, istorijskom selu koje datira iz istog vijeka kao i vila, nalazi se i pravoslavni manastir. Nalazi se četiri kilometra od Petrovca, popularne turističke destinacije koja vuče korijene iz rimskih vremena. Danas je poznat po tradicionalnoj mediteranskoj i venecijanskoj arhitekturi i dvije odlične pješčane plaže — glavnoj gradskoj i manjoj Lučice.

Reževići inače imaju nekoliko manjih naselja i to nekada seosko područje danas je uglavnom naseljeno luksuznim vilama.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com