DA LI VI OVO RADITE: Greška koju svi prave kako bi se rashladili!

Obično želimo na brzinu da se rashladimo, a malo ljudi zna da tako pravi veliku grešku.

Velika je greška tokom velikih vrućina piti hladnu vodu ili sokove pune leda jer u tom slučaju tečnosti treba više vremena da se raširi tijelom i hidrira ga. Zato je najidealnije tokom ljeta piti vodu sobne temperature jer će tako tijelo najbrže od nje imati koristi. Voda je uvijek bolji izbor od sokova.

Takođe, iako je to možda teško zamisliti, dobro je popiti i topli čaj, ali kad je napolju vazduh suv, ne vlažan. Čaj će podstaći znojenje, a time i rashlađivanje tijela. Imajte na umu da se znojenjem gubi tečnost iz tijela pa je svakako treba nadoknaditi.

Ljekari kažu kako treba izbjegavati alkohol jer on dodatno isušuje organizam, a bilo bi dobro i smanjiti kafu. Gdje god bili, uvijek uz sebe imajte bočicu vode i svako malo popijte po nekoliko gutljaja. Ako to budete radili svakog dana, tijelo će vam imati dovoljno tečnosti i lakše ćete podnositi vrućinu.

Još neke prednosti tople vode za tijelo:

Dobro je popiti ujutro na prazan želudac. To će pomoći lakšem pražnjenju crijeva i čišćenju organizma od toksina. Često se to preporučuje ako želite da smršate jer podstiče rad metabolizma. Takođe, čišćenjem otrova iz tijela koža će sporije stariti, a cirkulacija u tijelu biće bolja.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com