Kako mužu da objasnite šta to po cio dan radite u kući

Muž se vratio s posla i pronašao svoje troje djece u dvorištu, još uvek u pidžamama! Oni su se igrali u blatu s praznim kutijama od hrane i svuda je bilo razbacano đubre. Vrata od automobila bila su otvorena, kao i vrata od kuće. Psa nigdje nije bilo. U hodniku je bio još veći haos.

Svjetlo je bilo isključeno, a pored zida su stajali pobacani ćebići. U dnevnoj sobi je radio televizor, pojačan do kraja, a soba je bila puna igračaka i razbacane odjeće.

U kuhinji je pronašao sudoperu do vrha punu prljavih sudova. Ostaci doručka su bili razbacani po stolu, a vrata frižidera širom otvorena. Hrana za pse je bila razbacana po podu, a gomilica pijeska stajala je ispred vrata. Požurio je uz stepenice, gazeći preko igračaka i gomile odjeće, u potrazi za svojom ženom. Bio je uplašen, da se nije nešto dogodilo s njom?

Spazio je vodu na podu, koja je izlazila ispod vrata kupatila. Zavirio je u kupatilo i bio je zaprepašćen neredom: gomila vlažnih peškira, sapun, pjena i opet puno igračaka razbacanih po mokrom podu. Nekoliko metara toalet papira prekrivali su WC šolju, a pasta za zube bila je razmazana po vratima i ogledalu.

Uspaničen od straha, brzim korakom je požurio u spavaću sobu! Otvorio je vrata sobe i ugledao je svoju ženu, koja je sklupčana ležala u krevetu. Bila je u pidžami i čitala je knjigu. Pogledala je muža i blago se nasmiješila. Pitala ga je, kako mu je prošao dan.

Muž je bio preplašen i zbunjen i upita ženu: Šta se ovdje dogodilo???

Ona se ponovno nasmijala i odgovorila:“Svaki dan, kada dođeš s posla, pitaš me ŠTA JA TO RADIM po cijeli dan u kući. Jel tako?

– Hmmm, tako je…

– E pa, danas nisam ništa radila!, odgovori žena i nastavi da čita svoju knjigu…

Da li je i vas neko nekada zapitao: Pa šta to ima toliko da se radi po kući po cio dan?

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button